Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNN: Επτά εκατοστιαίες μονάδες προβάδισμα της Clinton έναντι του Trump σε νέα εθνική δημοσκόπηση

CNN: Επτά εκατοστιαίες μονάδες προβάδισμα της Clinton έναντι του Trump σε νέα εθνική δημοσκόπηση
Ο προεδρικός υποψήφιος των Φιλελευθέρων (Libertarian Party), Gary Johnson, συγκεντρώνει τις προτιμήσεις του 10% των πιθανών ψηφοφόρων, με το 4% αυτών να «ψηφίζει» Jill Stein των Πρασίνων
Προβάδισμα επτά εκατοστιαίων μονάδων από τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων για πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump, εμφανίζεται να διαθέτει η προεδρική υποψήφια των Δημοκρατικών, Hillary Clinton, στην τελευταία δημοσκόπηση εθνικής εμβέλειας που αυτή τη φορά πραγματοποίησε το αμερικανικό πανεπιστήμιο Quinnipiac του Κονέκτικατ.
Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό δίκτυο CNN, η δημοσκόπηση καταγράφει 45% υποστήριξη προς την Clinton από πιθανούς ψηφοφόρους, έναντι αντίστοιχου ποσοστού 38% για τον Trump.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει το εύρημα, ότι ο προεδρικός υποψήφιος των Φιλελευθέρων (Libertarian Party), Gary Johnson, συγκεντρώνει τις προτιμήσεις του 10% των συμμετεχόντων στην πανεθνική δημοσκόπηση, με το 4% αυτών να «ψηφίζει» Jill Stein των Πρασίνων.
Εξαιρώντας τις υποψηφιότητες των Johnson και Stein, η Clinton ενατίον του Trump κερδίζει την προτίμηση του 51% των συμμετεχόντων στην έρευνα, με ακόμα μεγαλύτερο προβάδισμα 10 εκατοστιαίων μονάδων.
Η δημοσκόπηση του Quinnipiac πραγματοποιήθηκε την περίοδο 18 έως 24 Αυγούστου 2016 μεταξύ ενός δείγματος 1,498 πιθανών ψηφοφόρων και συνοδεύεται από περιθώριο στατιστικού λάθους 2,5 εκατοστιαίων μονάδων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης