Τελευταία Νέα
Διεθνή

Neue Zürcher Zeitung: Στόχος της τουρκικής επιχείρησης στη Συρία είναι η κουρδική πολιτοφυλακή

Neue Zürcher Zeitung: Στόχος της τουρκικής επιχείρησης στη Συρία είναι η κουρδική πολιτοφυλακή
H καταστολή του κουρδικού αγώνα για αυτονομία υπήρξε πάντα ένας λόγος για την Τουρκία…
Η τουρκική επιχείρηση στη Συρία στοχεύει κυρίως στην κουρδική πολιτοφυλακή του YPG εκτιμά η ελβετική εφημερίδα «Neue Zürcher Zeitung», σε σημερινό (25/8) δημοσίευμά της.
Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η ελβετική εφημερίδα, «η καταστολή του κουρδικού αγώνα για αυτονομία υπήρξε πάντα ένας λόγος για την Τουρκία.
Εξηγεί γιατί η τουρκική κυβέρνηση και οι τούρκοι στρατηγοί συνεργάζονται πάντα στο συγκεκριμένα ζήτημα, αλλά και γιατί ο Erdogan τοποθετεί το YPG στο ίδιο επίπεδο με το Ισλαμικό Κράτος».
Στη συνέχεια σημειώνει πως «αν τα τανκς της Τουρκίας παραμείνουν σταθερά στο βόρειο τμήμα της Συρίας, τότε οι συγκρούσεις με τους Κούρδους και τον προστάτης τους, τις ΗΠΑ, θα είναι αναπόφευκτες.
Η Neue Zürcher Zeitung διατυπώνει την άποψη πως οι Αμερικανοί θα είναι ευτυχείς να δουν τους Τούρκους να μπαίνουν αποφασιστικά στη στρατιωτική δράση κατά του Ισλαμικού Κράτους, ωστόσο προειδοποιεί πως θα είναι λανθασμένη κίνηση να εγκαταλείψουν τις δυνάμεις που μέχρι στιγμής έχουν αποδειχθεί πιο αποτελεσματικές {Κούρδοι} εναντίον των τρομοκρατών.
Οι Κούρδοι, από την πλευρά τους, θα πρέπει να κατανοήσουν ότι η περαιτέρω προώθηση θα ήταν επικίνδυνη και ότι οι επεκτατικές τάσεις τους πρέπει επίσης να είναι περιορισμένες, προσθέτει βελγική εφημερίδα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης