Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Τι σημαίνει για τις τράπεζες η αύξηση των επιτοκίων από τη FED

CNBC: Τι σημαίνει για τις τράπεζες η αύξηση των επιτοκίων από τη FED
Κέρδη σημείωσαν οι τραπεζικές μετοχές μετά την ομιλία της Janet Yellen στο Jackson Hole
Μια σημαντική τονωτική ένεση έλαβαν οι τράπεζες μετά την ομιλία της προέδρου της FED Janet Yellen, η οποία επεσήμανε ότι μια αύξηση των επιτοκίων θα μπορούσε να συμβεί νωρίτερα απ' ό,τι αναμενόταν.
«Πιστεύω ότι το ενδεχόμενο για μια αύξηση των επιτοκίων έχει ενισχυθεί τους τελευταίους μήνες», δήλωσε χαρακτηριστικά η Yellen στο Jackson Hole.
Σύμφωνα με το CNBC, αυτή είναι μια ιδιαίτερα θετική είδηση για τις εμπορικές τράπεζες.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι περισσότερες τράπεζες της Wall Street -μεταξύ των οποίων η JPMorgan Chase, η Bank of America και η Citigroup- είδαν τις τιμές των μετοχών τους να αυξάνονται μετά τη δημοσιοποίηση της ομιλίας της Yellen.
«Οι μεγαλύτερες τράπεζες θα πρέπει να επωφεληθούν αμέσως από οποιαδήποτε δήλωση σχετικά με την αύξηση των επιτοκίων το 2016», δήλωσε ο Erik Oja αναλυτής των αμερικανικών τραπεζών για την S&P Global Market Intelligence.
Ειδικά για τις μεγαλύτερες εμπορικές τράπεζες στις ΗΠΑ, μια βραχυπρόθεσμη αύξηση των επιτοκίων θα μπορούσε να αποδειχθεί ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση του περιθωρίου κέρδους τους.
Σύμφωνα με το CNBC, οι τράπεζες της Wall Street έχουν αγωνιστεί για να αντισταθμίσουν τα μειωμένα έσοδα από τα βασικά προϊόντα όπως τα στεγαστικά δάνεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης