Τελευταία Νέα
Διεθνή

ARD: Το 51% των Γερμανών υποστηρίζει τη γενική απαγόρευση της μπούρκας

ARD: Το 51% των Γερμανών υποστηρίζει τη γενική απαγόρευση της μπούρκας
Ως πρώτη προτεραιότητά της Merkel θα πρέπει κατά την άποψη των ερωτηθέντων να είναι η εσωτερική ασφάλεια και η καταπολέμηση της τρομοκρατίας (25%)
Τέσσερις στους πέντε Γερμανούς τάσσονται κατά της πλήρους κάλυψης των μουσουλμάνων γυναικών σε δημόσιους χώρους, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, για λογαριασμό του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού δικτύου ARD της Γερμανίας.
Αναλυτικότερα, ένας στους δύο (51%) υποστηρίζει την γενική απαγόρευση της μπούρκας, ενώ σχεδόν ένας στους τρεις (30%) τάσσεται υπέρ της μερικής απαγόρευσης, όπως για παράδειγμα στις δημόσιες υπηρεσίες και στα σχολεία.
Οι γερμανοί πολίτες, όμως, παρά το συντριπτικό ποσοστό υπέρ της απαγόρευσης της μπούρκας, δεν συγκαταλέγουν την ενσωμάτωση των προσφύγων στα επείγοντα θέματα, τα οποία πρέπει να επιλύσει η κυβέρνηση Merkel.
Αντιθέτως, ως πρώτη προτεραιότητά της θα πρέπει κατά την άποψη των ερωτηθέντων να είναι η εσωτερική ασφάλεια και η καταπολέμηση της τρομοκρατίας (25%), δεύτερη οι συντάξεις και η αντιμετώπιση της φτώχειας των ηλικιωμένων (24%) και μετά η εκπαίδευση (20%).
Μόλις το 12% θεωρεί την ενσωμάτωση των προσφύγων άμεση προτεραιότητα και έπονται ως προτεραιότητες η εργασία και η οικονομία (10%) και η υγεία (5%).
Σημειώνεται, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ότι προ ημερών οι χριστιανοδημοκράτες υπουργοί Εσωτερικών των κρατιδίων τάχθηκαν υπέρ της απαγόρευσης της μπούρκας σε γερμανικά δικαστήρια, δημόσιες υπηρεσίες, σχολεία και στους δρόμους.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης