Τελευταία Νέα
Διεθνή

ABC: Η Ανατολική Ευρώπη αρνείται τους μετανάστες, γιατί θέλει να αποφύγει τα προβλήματα ένταξης

tags :
ABC: Η Ανατολική Ευρώπη αρνείται τους μετανάστες, γιατί θέλει να αποφύγει τα προβλήματα ένταξης
Στη Δύση ένας διαφορετικός άνεμος φυσούσε: κινητοποιήθηκαν όλοι εκείνοι που ήθελαν μια πολυπολιτισμική κοινωνία, σημειώνει η ABC
Εάν τα κράτη της Ανατολικής Ευρώπης αρνούνται να δεχθούν πρόσφυγες είναι γιατί βλέπουν τι συμβαίνει στη Δυτική Ευρώπη, εκτιμά η ισπανική εφημερίδα ABC, σε σημερινό (26/8) δημοσίευμά της, με αφορμή την περιοδεία της γερμανίδας καγκελάριου, Angela Merkel, σε αυτές τις χώρες.
Η ABC επισημαίνει πως «αυτές οι χώρες έχουν δει τα τεράστια προβλήματα συνύπαρξης σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης και δεν επιθυμούν να τα εισάγουν».
Από την πλευρά της, η Merkel έχει δει ότι σε ένα μεγάλο μέρος της η Ευρώπη απορρίπτει τα σχέδιά της για να λάβει μετανάστες που δεν θέλουν να ενσωματωθούν και των οποίων οι πολιτιστικές και θρησκευτικές αξίες θεωρούνται ασύμβατες με αυτές μιας δημοκρατικής και ανοιχτής κοινωνίας.
Στη Δύση ένας διαφορετικός άνεμος φυσούσε: κινητοποιήθηκαν όλοι εκείνοι που ήθελαν μια πολυπολιτισμική κοινωνία, σημειώνει η ABC.
Έτσι εκεί έχουμε αυτούς: τη στρατευμένη αριστερή που θυμώνει για τους Εσταυρωμένους στις σχολικές αίθουσες και τους λεγόμενους μετριοπαθείς μουσουλμάνους που με κάποιο τρόπο ποτέ δεν καταφέρνουν να κινητοποιηθούν εναντίον των σφαγών που πραγματοποιούνται από τους ριζοσπάστες θρησκευτικούς αδελφούς τους.
Το πολιτικώς ορθό σύστημα ΜΜΕ της Δυτικής Ευρώπης προσπαθεί να εξαλείψει την αρχική αντίδραση της Γαλλίας σε αυτή την εισβολή των κατασταλτικών συμβόλων σε δημόσιους χώρους της, επισημαίνει η ABC.
Ωστόσο, στην Ανατολική Ευρώπη, καθοδηγούμενοι από μια αίσθηση εθνικής αυτοσυντήρησης, είναι αποφασισμένοι να αποφύγουν την ίδια μοίρα, καταλήγει η ισπανική εφημερίδα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης