Τελευταία Νέα
Διεθνή

Szijjarto (ΥΠΕΞ Ουγγαρίας): Το Brexit πρέπει να καθυστερήσει, διότι η Ε.Ε. δεν έχει κοινή στρατηγική

Szijjarto (ΥΠΕΞ Ουγγαρίας): Το Brexit πρέπει να καθυστερήσει, διότι η Ε.Ε. δεν έχει κοινή στρατηγική
«Το καλύτερο χρονικό πλαίσιο για την Ε.Ε. για να λάβουν χώρα οι διαπραγματεύσεις για το Brexit είναι όσο αργότερα, τόσο καλύτερα»
Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να καθυστερήσει την επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου, έως ότου τα εναπομείναντα 27 κράτη-μέλη συμφωνήσουν σε μια κοινή στρατηγική.
Αυτό ανέφερε ο Peter Szijjarto, υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.
Σύμφωνα με το Bloomberg, τα σχόλια του Szijjarto υποδηλώνουν πως και η Ε.Ε. χρειάζεται περισσότερο χρόνο να διαπραγματευτεί την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου και όχι μόνο η χώρα που αποχωρεί.
«Το καλύτερο χρονικό πλαίσιο για την Ε.Ε. για να λάβουν χώρα οι διαπραγματεύσεις για το Brexit είναι όσο αργότερα, τόσο καλύτερα», επισήμανε χαρακτηριστικά ο ούγγρος υπουργός, προσθέτοντας πως «δεν έχουμε μια κοινή ευρωπαϊκή στρατηγική ακόμα και δεν είναι προς το συμφέρον της Ε.Ε. να ξεκινήσουν οι συνομιλίες χωρίς να υπάρχει κοινή στρατηγική».
Σημειώνεται ότι οι επίσημες διαδικασίες θα ξεκινήσουν μόλις η βρετανίδα πρωθυπουργός Theresa May ενεργοποιήσει το Άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας, ενώ θα απαιτηθούν δύο έτη προτού αποχωρήσει οριστικά από την Ε.Ε. το Ηνωμένο Βασίλειο.
«Αν το Ηνωμένο Βασίλειο ενεργοποιήσει το Άρθρο τώρα, αυτό θα είναι μεγάλο πρόβλημα για εμάς», είπε ο Szijjarto, ενώ προειδοποίησε πως «θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι θα είναι μεγάλη απώλεια για εμάς».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης