Διεθνή

Την άρση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας ζητά ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, R. Fico

Την άρση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας ζητά ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, R. Fico
«Προσωπικά εκτιμώ ότι ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα με λογική και να παραδεχτούμε ότι {οι κυρώσεις} έχουν βλάψει τόσο την Ε.Ε., όσο και τη Ρωσία»
Την άρση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, που έχει επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση για το ζήτημα της Ουκρανίας, ζήτησε, για ακόμα μία φορά, ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Robert Fico.
Ειδικότερα, ο σλοβάκος πρωθυπουργός ζήτησε την άρση των κυρώσεων, υποστηρίζοντας ότι έχουν αποδειχθεί αναποτελεσματικές.
Το αίτημα του Fico εκφράζεται μία ημέρα αφότου συναντήθηκε με τον Vladimir Putin, πρόεδρο της Ρωσίας, στη Μόσχα.
«Προσωπικά εκτιμώ ότι ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα με λογική και να παραδεχτούμε ότι {οι κυρώσεις} έχουν βλάψει τόσο την Ε.Ε., όσο και τη Ρωσία», έγραψε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.
Την ανάρτησή του συμπλήρωνε μια φωτογραφία από τη συνάντησή του με τον ρώσο πρόεδρο.
Ο ίδιος προσέθεσε πως «οι κυρώσεις δεν έχουν καταφέρει τίποτα προς την επίλυση των ευαίσθητων ζητημάτων, για τα οποία άλλωστε τέθηκαν και σε ισχύ».
Ο Fico ανέφερε, ακόμα, «συμφωνήσαμε με τον Vladimir Putin ότι κοινός στόχος μας είναι να αποκατασταθούν οι εμπορικές μας σχέσεις».
Το ζήτημα των κυρώσεων αναμένεται να συζητηθεί στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής των υπουργών Εξωτερικών των κρατών-μελών της Ε.Ε. την ερχόμενη εβδομάδα, με τη Σλοβακία να έχει την προεδρία.
Παρόμοιες θέσει έχουν εκφράσει και οι υπουργοί Εξωτερικών της Ουγγαρία, Ιταλίας και Γερμανίας, ενώ υπέρ της άρσης των κυρώσεων έχουν ταχθεί και το Λουξεμβούργο, η Αυστρία, η Βουλγαρία και η Ελλάδα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης