Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανάμεικτα πρόσημα στη Wall Street μετά την ομιλία Yellen και την «ερμηνεία» Fischer - Πτώση 0,16% του S&P 500

Ανάμεικτα πρόσημα στη Wall Street μετά την ομιλία Yellen και την «ερμηνεία» Fischer - Πτώση 0,16% του S&P 500
Χρειάστηκαν δηλώσεις από τον αντιπρόεδρο της Fed, Stanley Fischer, για την αποκρυπτογράφηση της ομιλίας-«χρησμού» της Yellen
Με ανάμεικτα πρόσημα και απουσία κατεύθυνσης έκλεισαν την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε σήμερα Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016 οι βασικοί δείκτες τιμών του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, με τους επενδυτές να προσπαθούν να κατανοήσουν τη σημερινή «κρυπτογραφική» ομιλία της προέδρου του Συμβουλίου της Federal Reserve, Janet Yellen, στην καθιερωμένη ετήσια σύναξη των κεντρικών τραπεζιτών στο Τζάκσον Χόουλ του Γουαϊομινγκ των ΗΠΑ.
Σε κάθε περίπτωση, η χρηματιστηριακή αγορά επέδειξε αυξημένη μεταβλητότητα, παρακολουθώντας παράλληλα στενά τις εξελίξεις στο αμερικανικό νόμισμα - που ενισχύθηκε μέχρι τα 1,11831 δολάρια ανά ευρώ - και στο πετρέλαιο, οι τιμές του οποίου παρέμειναν οριακά αμετάβλητες.
Τελικά, φαίνεται πως ήταν οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της Fed, Stanley Fischer, μετά την ομιλία-«χρησμό» Yellen, που προσέφεραν μια καθαρότερη εικόνα για το τί είπε (και δεν είπε) η πρόεδρος της Fed στην ομιλία της, σύμφωνα με τον οποίο η κεντρική τράπεζα του δολαρίου προλαβαίνει ακόμα και δύο αυξήσεις επιτοκίων πριν την εκπνοή του 2016, ανάλογα με τις εξελίξεις στην αγορά απασχόλησης των ΗΠΑ.
Μια αύξηση επιτοκίων της Fed μάλλον θα οδηγούσε σε μείωση των κεφαλαιακών ροών προς τις μετοχές της Wall Street, καθώς και σε αναπροσαρμογή των αποτιμήσεων σε αυτήν και σε σειρά άλλων οργανωμένων αγορών.
Τελικά, ο δείκτης τιμών S&P 500 παρουσίασε μικρή πτώση 0,16%, για να διαμορφωθεί στις 2.169,04 μονάδες με εβδομαδιαία υποχώρηση 0,68%.
Ο δείκτης Dow Jones Industrial Average (DJIA) απώλεσε 53,01 μονάδες (-0,29%) και υποχώρησε στις 18.395,40 μονάδες, παρουσιάζοντας εβδομαδιαία πτώση 0,85% και σωρευτικά κέρδη 5,57% από την αρχή του 2016.
Με κέρδη 0,13% έκλεισε ο δείκτης Nasdaq Composite, που βελτιώθηκε στις 5.218,92 μονάδες, με άνοδο 4,22% από την αρχή του έτους.
Στα 0,219 δολάρια ΗΠΑ είχε διαμορφωθεί στις 23:21 η τιμή του ADR (American Depositary Receipt) της Εθνικής Τραπέζης, μετά από πτώση 0,45%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης