Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Εθνικό πένθος για τους 290 νεκρούς από τον φονικό σεισμό - Παρουσία Renzi και Mattarella η κηδεία των θυμάτων

Ιταλία: Εθνικό πένθος για τους 290 νεκρούς από τον φονικό σεισμό - Παρουσία Renzi και Mattarella η κηδεία των θυμάτων
Σε όλη τη χώρα κυματίζουν οι σημαίες για τα θύματα του σεισμού
(upd) Σε εθνικό πένθος για τους 290 νεκρούς του πρόσφατου φονικού σεισμού βυθίστηκε σήμερα η Ιταλία, λέγοντας το τελευταίο αντίο στα θύματα της περιφέρειας Μάρκε από τον φονικό σεισμό που έπληξε την Τετάρτη (24/8) την Ιταλία.
Η επίσημη τελετή για τα θύματα σε Arkuata  και Pescara del Tronto σε ένα γυμναστήριο στο Ascoli Piceno, στους πρόποδες των Απεννίνων, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας, Sergio Mattarella και του πρωθυπουργού Matteo Renzi, ολοκληρώθηκε, ενώ παρόντες ήταν και υψηλόβαθμοι κρατικοί αξιωματούχοι.



Ο επίσκοπος του  Ascoli Piceno, Giovanni D'Ercole, ανέφερε «μην φοβάστε να φωνάξετε τον πόνο σας, αλλά μην χάσετε την ελπίδα.
Μαζί θα οικοδομήσουμε και πάλι τα σπίτια και τις εκκλησίες μας, θα ξαναδώσουμε ζωή στη γη μας αυτή».
Από την πλευρά του, ο Ιταλός πρόεδρος Sergio Mattarella θέλησε να μιλήσει και να αγκαλιάσει τους συγγενείς των θυμάτων.
Πλέον, τα 35 φέρετρα των θυμάτων της Arkuata και της Pescara del Tronto πρόκειται να μεταφερθούν και να ταφούν στους ιδιαίτερους χώρους καταγωγής τους, ενώ οι συγγενείς των θυμάτων ζήτησαν να επιλεγούν, όταν είναι δυνατόν, τα νεκροταφεία των διαφόρων χωριών ώστε να μπορέσουν να επισκέπτονται τους τάφους των αγαπημένων τους προσώπων.
Σημειώνεται ότι κάποιες οικογένειες επέλεξαν να μην συμμετάσχουν στην επίσημη τελετή και να κηδέψουν νωρίτερα τα αγαπημένα τους πρόσωπα.
Στο μεταξύ, νωρίτερα σήμερα ανασύρθηκαν ακόμη άλλες εννέα σοροί στο Amatrice, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών μόνο στο Amatrice στους 230.
Πάντως, η κηδεία των θυμάτων του Amatrice πρόκειται να γίνει την ερχόμενη εβδομάδα, πιθανώς χωρίς τα φέρετρα, σε μια συμβολική τελετή.

Νωρίτερα το bankingnews έγραφε:

Εθνικό πένθος σήμερα στην Ιταλία για τους 281 νεκρούς από τον φονικό σεισμό που έπληξε την Τετάρτη (24/8) την κεντρική χώρα, ενώ οι διασώστες συνεχίζουν τις έρευνες στα συντρίμμια για τον εντοπισμό επιζώντων.
Σε όλη τη χώρα κυματίζουν οι σημαίες για τα θύματα της Arquata del Tronto, που είναι μεταξύ των πληγέντων περιοχών στα Απέννινα Όρη.  
Οι κηδείες των θυμάτων του φονικού σεισμού πρόκειται να αργότερα σήμερα σε ένα γυμναστήριο, στους πρόποδες των Ορέων, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας, Sergio Mattarella και του πρωθυπουργού Matteo Renzi.
Πάντως, σύμφωνα με έναν τελευταίο απολογισμό της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων θυμάτων είναι 281, εκ των οποίων οι 221 στο Amatrice.
Οι 388 τραυματίες νοσηλεύονται, ενώ δεν έχει εντοπιστεί κανένας επιζήσας από την Πέμπτη (25/8).

(Πρώτη ενημέρωση 09:15, Σαββάτο 27 Αυγούστου 2016)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης