Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τι συζήτησαν Kerry - Lavrof για το συριακό - Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να συνεργάζονται με Κούρδους μαχητές

Τι συζήτησαν Kerry - Lavrof για το συριακό - Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να συνεργάζονται με Κούρδους μαχητές
Αντιλαμβανόμαστε τις ευαισθησίες των φίλων μας στην Τουρκία για αυτό το ζήτημα
«Οι Κούρδοι δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν για να κατατμηθεί η Συρία, καθώς αυτό θα πυροδοτούσε μια αλυσιδωτή αντίδραση σε όλη την περιοχή», προειδοποίησε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov μετά τις συνομιλίες που είχε με τον αμερικανός ομόλογό του John Kerry στη Γενεύη.
«Οι Κούρδοι πρέπει να παραμείνουν μέρος της Συρίας, μέρος της διαδικασίας διευθέτησης του προβλήματος, όχι ένας παράγοντας που θα χρησιμοποιηθεί για να κατατμηθεί η Συρία, διότι αυτό θα προκαλέσει μια αλυσιδωτή αντίδραση σε ολόκληρη την περιοχή και κανείς δεν έχει συμφέρον να συμβεί αυτό», είπε ο ρώσος υπουργός.
Ο John Kerry πάντως υπενθύμισε στο ρώσο ομόλογό τους τη στήριξη της Ουάσινγκτον προς τους Κούρδους λέγοντας ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίζουν να συνεργάζονται μαζί τους.
«Υπήρξε μια περιορισμένη συνεργασία με μια συνιστώσα των κούρδων μαχητών.
Αντιλαμβανόμαστε τις ευαισθησίες των φίλων μας στην Τουρκία για αυτό το ζήτημα», είπε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας μιλώντας στους δημοσιογράφους.
«Ο αμερικανός αντιπρόεδρος Jo Baiden κατά την επίσκεψή του στην Τουρκία είχε εκτεταμένες συνομιλίες για το θέμα αυτό με τους τούρκους αξιωματούχους στους οποίου δήλωσε ότι «οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να εργάζονται μαζί τους στη Συρία για την επίτευξη μιας πολιτικής λύσης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης