Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Η κυβέρνηση Erdogan προφυλάκισε 3 υψηλόβαθμους διπλωμάτες για συμμετοχή στο πραξικόπημα

Τουρκία: Η κυβέρνηση Erdogan προφυλάκισε 3 υψηλόβαθμους διπλωμάτες για συμμετοχή στο πραξικόπημα
Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ένας πρώην σύμβουλος του πρώην προέδρου Abdulah Gul
Συνεχίζονται οι συλλήψεις στην Τουρκία με την κατηγορία της συμμετοχής στο αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.
Δικαστήριο της Άγκυρας έθεσε σήμερα υπό προσωρινή κράτηση τρεις πρώην υψηλόβαθμους Τούρκους διπλωμάτες που κατηγορούνται ότι έχουν σχέση με το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.
Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ένας πρώην σύμβουλος του πρώην προέδρου Abdulah Gul μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
Οι Gurcan Balik, Ali Fintik και Tunjay Babali προφυλακίστηκαν εν αναμονή της δίκης τους.
Θεωρούνται ύποπτοι για διασυνδέσεις με τον ιεροκήρυκα F. Gulen, που ζει εξόριστος στις ΗΠΑ και κατηγορείται ότι υποκίνησε το πραξικόπημα, σύμφωνα με το Anadolu.
Διακεκριμένος διπλωμάτης, ο Balik διετέλεσε σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Gul, προέδρου της Τουρκίας από το 2007 έως το 2014 πριν αναλάβει την προεδρία ο Tayyip Erdogan.
Ο Balik είχε υπηρετήσει επίσης ως σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Ahmet Davutoglu όταν ο τελευταίος ήταν υπουργός Εξωτερικών.
Με την ιδιότητά του αυτή, ο Balik είχε οργανώσει το 2013 μια επίμαχη συνάντηση μεταξύ του Davutoglu και του Gulen, όταν ο υπουργός Εξωτερικών μετείχε τότε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, την οποία επιβεβαίωσε ο Davutoglu τον Μάιο του 2015.
Η συνάντηση είχε γίνει στην κατοικία του ιμάμη στην Πενσυλβάνια προκειμένου να τον πείσει να επιστρέψει στην Τουρκία για να κατευνάσει τις εντάσεις στους κόλπους της κυβέρνησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης