Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sky News: Tέλος εποχής μετά από 88 χρόνια για την BHS – Κλείνουν τα τελευταία 22 καταστήματα στη Βρετανία

Sky News: Tέλος εποχής μετά από 88 χρόνια για την BHS – Κλείνουν τα τελευταία 22 καταστήματα στη Βρετανία
Χάθηκαν 11 χιλιάδες θέσεις εργασίας και 22 χιλιάδες συντάξεις
Τα τελευταία εναπομείναντα καταστήματα της BHS θα εξαφανιστούν από τον δρόμο, βάζοντας τέλος σε 88 χρόνια εμπορικών συναλλαγών σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, γράφει το Sky News.
Οι διαχειριστές που μπήκαν στην αλυσίδα, οι Duff & Phelps και FRP Advisory θα κλείσουν 22 καταστήματα, τα τελευταία από τα 150 που υπήρχαν συνολικά σε όλη την επικράτεια της χώρας.
Έχουν ήδη επιβλέψει το κλείσιμο 141 καταστημάτων, συμπεριλαμβανομένης και της ναυαρχίδας της BHS στην Oxford Street στο κεντρικό Λονδίνο.
Η κατάρρευση της εταιρίας λιανικών πωλήσεων τον Απρίλιο του 2016 επηρέασε 11 χιλιάδες θέσεις εργασίας και 22 χιλιάδες συντάξεις, ενώ προκάλεσε και κοινοβουλευτική έρευνα και άφησε τους πρώην ιδιοκτήτες αντιμέτωπους με το ενδεχόμενο ποινικής έρευνας.
Τον Μάρτιο του 2015 η BHS πωλήθηκε για 1 δολάριο από τον πρόεδρο της Arcadia Group Σερ Philip Green σε έναν πρώην χρεωκοπημένο, τον Dominic Chappell, o oποίος τον Μάιο κάλεσε τους διαχειριστές.
Ο Σερ Philip κατηγορείται για υπεξαίρεση μεγάλων χρηματικών ποσών από την εταιρία και για την αποτυχία του να διευθετήσει ένα έλλειμμα 571 εκ. στερλινών στο συνταξιοδοτικό.
Έγινε κοινοβουλευτική έρευνα και μία επικριτική αναφορά που δημοσιεύτηκε από το πρωθυπουργικό γραφείο τον περασμένο μήνα ο Σερ Philip τη χαρακτήρισε «το απαράδεκτο πρόσωπο του καπιταλισμού».
Ο βουλευτής των Εργατικών Frank Field έχει ζητήσει από το Γραφείο για Σοβαρές Απάτες να προχωρήσει σε επίσημη έρευνα για τον Σερ Philip και τον Dominic Chappell, έτσι ώστε να εξακριβωθεί αν υπάρχουν εγκληματικές ενέργειες κατά τη διάρκεια της πώλησης της αλυσίδας στους νέους ιδιοκτήτες της.
Ο Field υποστήριξε επίσης ότι ελέγχεται και η λιανική αυτοκρατορία Arcadia του Σερ Philip.
Φιλικά προσκείμενο άτομο στον Σερ Philip είπε στο Sky News ότι ο μεγιστάνας θέλει να αποσυρθεί η έρευνα για το έλλειμμα στο συνταξιοδοτικό της BHS, κι εκείνος θα κάνει μία εθελοντική προσφορά για τις συντάξεις των πρώην υπαλλήλων της εταιρίας.
Ο Σερ Philip υποσχέθηκε να μικρύνει το έλλειμμα όταν εμφανίστηκε στο κοινοβούλιο τον Ιούνιο του 2016, αλλά από τότε έχει επικριθεί από βουλευτές γιατί δεν έχει κάνει την παραμικρή πρόοδο προς αυτή την κατεύθυνση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης