Τελευταία Νέα
Διεθνή

Akinci (τουρκοκύπριος ηγέτης): Κρίσιμης σημασίας οι επόμενες συναντήσεις με τον Αναστασιάδη

Akinci (τουρκοκύπριος ηγέτης): Κρίσιμης σημασίας οι επόμενες συναντήσεις με τον Αναστασιάδη
Τι ανέφερε ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας, Mustafa Akinci
Δεν βοηθά τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων η προσέγγιση της ελληνοκυπριακής πλευράς «να μην μείνει ούτε ένας στρατιώτης και να τερματιστούν εξολοκλήρου οι εγγυήσεις», σύμφωνα με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας, Mustafa Akinci.
Ο ίδιος δήλωσε πως αν η ελληνοκυπριακή πλευρά «δεν κάνει το λάθος να προβάλει ανέφικτα αιτήματα, τότε θα είναι δυνατό να υπάρξει κατάληξη σε ένα λογικό πλαίσιο συμφωνίας».
Ο Μ. Akinci, σε δηλώσεις κατά την επιστροφή του στην Κύπρο από την Κωνσταντινούπολη, όπου παρέστη στα εγκαίνια της τρίτης γέφυρας του Βοσπόρου, σημείωσε πως συζήτησε το Κυπριακό με τον πρόεδρο Erdogan, αλλά και ότι οι προσεχείς έξι συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ν. Αναστασιάδη, είναι κρίσιμης σημασίας.
Μάλιστα, ευχήθηκε να ξεπεραστούν οι διαφορές στα κεφάλαια της οικονομίας, ΕΕ, διακυβέρνησης και διαμοιρασμού των εξουσιών, ασφάλειας και εγγυήσεων.
 Όπως είπε, θα συνεχιστεί η ανταλλαγή ιδεών στα κεφάλαια του εδαφικού και της ασφάλειας και εγγυήσεων, έτσι ώστε να προκύψει ένα κοινά αποδεχτό πλαίσιο, το οποίο και οι δύο κοινότητες θα εγκρίνουν στα δημοψηφίσματα.
Ακολούθως, κατά τον ίδιο, το θέμα των εγγυήσεων θα συζητηθεί διεξοδικά στο τελικό στάδιο στο πλαίσιο πενταμερούς συνάντησης.
Σχετικά με το εδαφικό ο κ. Akinci ανέφερε ότι μπορεί να γίνει ανταλλαγή ιδεών σε ό,τι αφορά στα κριτήρια, υποδεικνύοντας οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει να συζητήσουν χάρτες και ποσοστά στο τελευταίο στάδιο, αμέσως πριν συζητήσουν το θέμα της ασφάλειας και εγγυήσεων.
Τέλος, κάνοντας αναφορά στον  Κύπριο κυβερνητικό εκπρόσωπο, Ν. Χριστοδουλίδη, σημείωσε ότι  προβαίνει σε δηλώσεις, που έχουν το στοιχείο της υπερβολής, συμπληρώνοντας ότι ο ίδιος αναμένει από την ελληνοκυπριακή πλευρά να επιδείξει «ορθολογιστική και ρεαλιστική στάση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης