Τελευταία Νέα
Διεθνή

BBC: Μουσεία της Ιταλίας θα χρηματοδοτήσουν την ανακατασκευή κτιρίων που έπεσαν με τον σεισμό

BBC: Μουσεία της Ιταλίας θα χρηματοδοτήσουν την ανακατασκευή κτιρίων που έπεσαν με τον σεισμό
Η έκκληση για ανακατασκευή της πόλης του Amatrice, όπου έχασαν τη ζωή τους 235 άνθρωποι έγινε από τον δήμαρχο Sergio Pirozzi
Τα κυριακάτικα έσοδα από όλα τα δημόσια μουσεία της Ιταλίας θα δοθούν για το έργο της ανακατασκευής μετά τον σεισμό της Τετάρτης που κόστισε τη ζωή σε 291 ανθρώπους, όπως μεταδίδει το BBC.
Πολλές εκκλησίες και άλλα κτίρια καταστράφηκαν όταν ο σεισμός 6,2 Ρίχτερ χτύπησε το Amatrice και άλλα μέρη της κεντρικής Ιταλίας.
Ο δήμαρχος του Amatrice είπε ότι θέλει να ξαναχτιστεί η πόλη του όπως ήταν πριν.
Ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Ιταλίας παραβρέθηκαν στις κηδείες 35 θυμάτων και ο Matteo Renzi μίλησε με κόσμο που θρηνούσε.
«Είμαστε αποφασισμένοι να είμαστε ενωμένοι για να συνεχίσουμε, αλλά μην μας εγκαταλείπετε, αυτό είναι καθοριστικό» ανέφερε ένας νέος, ενώ ο αρχιεπίσκοπος Giovanni D’ Ercole είπε ότι οι άνθρωποι πρέπει να είναι γενναίοι για να ξαναχτίσουν τις ζωές τους και τις πόλεις τους.
Ο υπουργός Πολιτισμού Dario Franceschini είπε ότι 293 πολιτιστικοί χώροι στην περιοχή επηρεάστηκαν από τον σεισμό, πολλοί εκ των οποίων ήταν εκκλησίες που υπέστησαν ζημιές ή, κατέρρευσαν.
Ζήτησε, δε, από τους Ιταλούς να επισκεφτούν την Κυριακή (28/8) μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους για να δείξουν αλληλεγγύη στα θύματα του σεισμού, που θα υποστηριχθούν από τα χρήματα τα οποία θα συγκεντρωθούν.
Η έκκληση για ανακατασκευή της πόλης του Amatrice, όπου έχασαν τη ζωή τους 235 άνθρωποι έγινε από τον δήμαρχο Sergio Pirozzi.
«Θέλουμε να ξανακάνουμε το Amatrice, όπως ήταν» είπε στο BBC και πρόσθεσε ότι «θα στρωθούμε στη δουλειά, θα είναι θαυμάσιο να τους κάνουμε ευτυχισμένους, το χρωστάμε και σε αυτούς που χάθηκαν».
Η κυβέρνηση της Ιταλίας επικρίνεται επειδή απέτυχε να αποτρέψει θανάτους μετά τον σεισμό του 2009 στη γειτονική L’Aquila.
Οι ιστορικές πόλεις πρέπει να συμμορφώνονται με τους αντισεισμικούς κανονισμούς, κάτι που δεν γίνεται πάντα όταν νέα κτίρια κατασκευάζονται.
Ο δήμαρχος του Amatrice είπε ότι δεν θα σταματήσει μέχρι οι κανόνες κατασκευής να γίνουν πιο αυστηροί.
Και ζήτησε μία Ιταλία που να μην είναι καλή μόνο κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Κυπέλλου και των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά να μπορεί να διασφαλίσει τα υψηλότερα δυνατά στάνταρντ για την ασφάλεια των πολιτών της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης