Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ron Paul institute: Οι ΗΠΑ έχουν πρόβλημα την Συρία…. γιατί υποστήριζαν «κρυφά» τους τζιχαντιστές

Ron Paul institute: Οι ΗΠΑ έχουν πρόβλημα την Συρία…. γιατί υποστήριζαν «κρυφά» τους τζιχαντιστές
Πάντως οι αμερικανοί δεν επιμένουν όσο και στο παρελθόν για την απομάκρυνση Assad.
Οι ΗΠΑ έχουν πρόβλημα την Συρία…. γιατί υποστήριζαν «κρυφά» τους τζιχαντιστές αναφέρει σε ανάλυση του το αμερικανικό ινστιτούτο  Ron Paul institute
Ο μαραθώνιος 10 ωρών στις συνομιλίες το Σαββατοκύριακο 27-28 Αυγούστου του 2016 μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας στη Γενεύη απέτυχε να καταλήξει σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τον τερματισμό του Συριακού πολέμου.
Το βασικό πρόβλημα είναι ότι οι ΗΠΑ παραμένουν σε άρνηση σχετικά με τις ευθύνες αυτών που τροφοδοτούν τον πόλεμο.
Ο πόλεμος στην Συρία κρατάει 6 χρόνια και έχει οδηγήσει εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς, περίπου 2,6 εκατ εξωτερικούς μετανάστες και 7,8 εκατ εσωτερικούς μετανάστες.
Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι της - ιδιαίτερα αυτή την εβδομάδα η Τουρκία - ισχυρίζονται ότι επιδιώκουν την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.
Αλλά τα μυριάδες παγκόσμια δίκτυα όπλων, τα μετρητά, το λαθρεμπόριο πετρελαίου μαρτυρούν τη συστηματική στήριξη της τρομοκρατίας στη Συρία.
Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι και ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν να εργάζονται σε ένα σχέδιο τερματισμού της βίας στην Συρία.
Οι ακριβείς λεπτομέρειες δεν αποκαλύφθηκαν, αλλά αναφέρεται ότι υπήρξαν επαφές μεταξύ αμερικανών και ρώσων στρατιωτικών και τεχνικών εμπειρογνωμόνων.
Κέρι και Λαβρόφ έχουν προφανώς καλή προσωπική σχέση και αμοιβαίο σεβασμό.
Αλλά πώς μπορεί να βρεθεί μια λύση, όταν ένα από τα μέρη είναι μέρος του προβλήματος;
Μέρος του προβλήματος όσον αφορά την εφαρμογή της κατάπαυσης του πυρός στη Συρία είναι η συνεχιζόμενη άρνηση των ΗΠΑ να αποδεχθούν την διάκριση μεταξύ των τρομοκρατικών ομάδων και των πολιτοφυλακών που εμφανίζονται ως «μετριοπαθείς αντάρτες».
Αυτός είναι ένας βασικός παράγοντας για τον οποίο η προηγούμενη κατάπαυση του πυρός  το Φεβρουάριο του 2016 κατέρρευσε.
Οι Συριακές κυβερνητικές δυνάμεις και ο σύμμαχος τους η Ρωσία υποστηρίζουν ότι θα συνεχίσουν να χτυπούν την Αλ Κάιντα που συνδέονται με τρομοκρατικές ομάδες.
Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Συρία και τη Ρωσία ότι στοχεύει σε μετριοπαθείς αντάρτες.
Η Ουάσιγκτον δεν έχει μια ένδειξη για οποιαδήποτε ρεαλιστική διάκριση μεταξύ της πληθώρας των ένοπλων ομάδων που προσπαθούν να ανατρέψουν την κυβέρνηση της Συρίας.
Η στάση των ΗΠΑ δικαιώνει την Συρία και την Ρωσία:
η συντριπτική πλειοψηφία των αντικυβερνητικών ομάδων της αντιπολίτευσης είναι τρομοκρατικές οντότητες.
Μπορούν να έχουν αμέτρητα διαφορετικά ονόματα, αλλά μοιράζονται την ίδια εξτρεμιστική ιδεολογία και μεθόδους και τελικά μοιράζονται την ίδια χρηματοδότηση.
Ποιοι στηρίζουν αυτές τις τρομοκρατικές παραφυάδες η Ουάσιγκτον, η Βρετανία και η Γαλλία καθώς και η Τουρκία, η Σαουδική Αραβία και άλλες μοναρχίες του Περσικού Κόλπου.
Η αποκάλυψη από τον πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών των ΗΠΑ Michael Flynn ότι η κυβέρνηση Ομπάμα ήδη από το 2012 υποστήριζε τους αντικυβερνητικούς μαχητές στη Συρία υποδαυλίζοντας την τζιχάντ σόκαρε πολλούς.
Υπεύθυνη για τα ζητήματα αυτά στην προεδρία Ομπάμα του κράτους ήταν η Χίλαρι Κλίντον η σημερινή υποψήφια πρόεδρος των ΗΠΑ.

Τι θα γίνει με τον Assad;

Το μέλλον του Άσαντ δεν αποτελεί μέρος των συνομιλιών ΗΠΑ και Ρωσίας είχε αναφέρει το Reuters.
 Αντ 'αυτού, οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στην εξεύρεση μιας αποτελεσματικής και βιώσιμης λύσης για τον τερματισμό της βίας.
Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να θέλουν την αλλαγή του καθεστώτος.
Η Ρωσία έχει πει επανειλημμένα στους Αμερικανούς ότι το θέμα του προέδρου και της κυβέρνησης της Συρίας είναι ένα κυρίαρχο θέμα για το λαό της Συρίας και μόνο.
Αυτή είναι απαραβίαστη αρχή του δικαίου στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών.
Πάντως οι αμερικανοί δεν επιμένουν όσο και στο παρελθόν για την απομάκρυνση Assad.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης