Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πυρά από τουρκικά τεθωρακισμένα οχήματα στη Συρία καταγγέλλουν οι Κούρδοι του YPG

Πυρά από τουρκικά τεθωρακισμένα οχήματα στη Συρία καταγγέλλουν οι Κούρδοι του YPG
Τουρκικά τεθωρακισμένα οχήματα που έκαναν περιπολίες ανάμεσα στις πόλεις Καμισλί και Αμούντα άνοιξαν πυρ εναντίον τους, τραυματίζοντας σοβαρά έναν μαχητή
Λίγες μόλις ημέρες μετά την εισβολή της Άγκυρας στα εδάφη της Συρίας, οι αιματηρές συμπλοκές μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων και των Κούρδων έχουν ξεκινήσει.
Όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος της κουρδικής ένοπλης οργάνωσης YPG στο Reuters, τουρκικά τεθωρακισμένα οχήματα που έκαναν περιπολίες ανάμεσα στις (υπό κουρδική κατοχή) πόλεις Καμισλί και Αμούντα της βόρειας Συρίας, άνοιξαν πυρ εναντίον τους, τραυματίζοντας σοβαρά έναν μαχητή.
Αναφέρεται πως οι δύο πόλεις βρίσκονται εκατοντάδες μίλια πιο μακριά από το κύριο σημείο εισόδου στα τουρκοσυριακά σύνορα, γεγονός που αποδεικνύει το πόσο γρήγορα έχουν εισχωρήσει στη χώρα οι τουρκικές δυνάμεις.
Οι ολοένα και ενισχυόμενες επιχειρήσεις της γειτονικής μας χώρα στη Συρία έχουν δημιουργήσει την έντονη ενόχληση της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών.
Μάλιστα, η Ουάσινγκτον συνεργάζεται σε ορισμένες περιοχές με τους Κούρδους για την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών, με αποτέλεσμα η τουρκική εισβολή να απειλεί άμεσα ακόμα και Αμερικανούς στρατιώτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης