Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τις εξαγορές private equity στην Ευρώπη από το Λονδίνο εγκαταλείπει η Morgan Stanley μετά το Brexit

Τις εξαγορές private equity στην Ευρώπη από το Λονδίνο εγκαταλείπει η Morgan Stanley μετά το Brexit
Το ενδιαφέρον της Morgan Stanley για την παροχή επενδυτικών υπηρεσιών private equity εκτός Ευρώπης φέρεται να παραμένει μεγάλο
Την εξαγορά, αναδιάρθρωση και μεταπώληση ευρωπαϊκών εταιρειών για λογαριασμό πελατών της που αποτελούν ιδιωτικά κεφάλαια επιχειρηματικών συμμετοχών (private equity) εγκαταλείπει η γιγαντιαία επενδυτική τράπεζα της Wall Street Morgan Stanley, σχεδόν δύο μήνες μετά την επικράτηση του Brexit στο ιστορικό βρετανικό δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου 2016.
Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του βρετανικού ειδησεογραφικού δικτύου Sky News, η Morgan Stanley ενημέρωσε την προηγούμενη εβδομάδα την ομάδα της στο Λονδίνο που εργάζεται για λογαριασμό πελατών private equity, ότι θα σταματήσει τις εξαγορές στην Ευρώπη και μάλιστα, ως αποτέλεσμα της απόφασης αυτής, ο επικεφαλής και υψηλόβαθμα στελέχη του συγκεκριμένου τομέα της τραπέζης στο Λονδίνο απολύθηκαν.
Δεν αποκλείεται η Morgan Stanley να πραγματοποιήσει κάποιες επιλεγμένες εξαγορές στην Ευρώπη στο μέλλον, όμως μέσω του διεθνούς βραχίονα Global Private Equity που διαθέτει.
Αν και η απόφαση της επενδυτικής τραπέζης επισήμως φέρεται να μην σχετίζεται με το Brexit, επισημαίνεται, ότι είχε συνεισφέρει εκατοντάδες χιλιάδες στερλίνες υπέρ της εκστρατείας παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ε.Ε..
Πάντως, το ενδιαφέρον της Morgan Stanley για την παροχή επενδυτικών υπηρεσιών private equity εκτός Ευρώπης φέρεται να παραμένει μεγάλο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης