Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ηχηρή προειδοποίηση Cerar (Σλοβενία): Με νέο μεταναστευτικό κύμα απειλείται η ύπαρξη της Ε.Ε.

Ηχηρή προειδοποίηση Cerar (Σλοβενία): Με νέο μεταναστευτικό κύμα απειλείται η ύπαρξη της Ε.Ε.
«Η Ε.Ε. δεν είναι σε θέση να βελτιωθεί και η ίδια η ύπαρξή της βρίσκεται εν αμφιβόλω, όσο δε μπορεί να επιλύσει τη μεταναστευτική κρίση»
Με νέο μεταναστευτικό κύμα απειλείται η ίδια η ύπαρξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σε αυτή τη ηχηρή προειδοποίηση προχώρησε ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας, Miro Cerar, με αφορμή τη συνάντηση που είχε με την καγκελάριο της Γερμανίας, Angela Merkel.
Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε ο Cerar, μετά την περιοδεία της στην Ευρώπη, η Merkel αρχίζει να αντιλαμβάνεται τι αντιμετωπίζει η κάθε χώρα.
Ωστόσο, τόνισε ο σλοβένος πρωθυπουργός, η πολιτική της «ανοιχτής πόρτας», που εφαρμόζει η καγκελάριος δεν είναι λύση και αντ’ αυτής κάλεσε τη Merkel να επικεντρωθεί στην προστασία των συνόρων.
«Η Ε.Ε. δεν είναι σε θέση να βελτιωθεί και η ίδια η ύπαρξή της βρίσκεται εν αμφιβόλω, όσο δε μπορεί να επιλύσει τη μεταναστευτική κρίση», ανέφερε συγκεκριμένα και προσέθεσε πως «η Angela Merkel κατάλαβε ότι η πολιτική της ανοιχτής πόρτας δεν είναι λύση σε αυτό το πρόβλημα».
Συνεχίζοντας εκτίμηση ότι η καγκελάριος έχει αρχίσει να παραδέχεται πως το πρόβλημα χρειάζεται πιο δραστική λύση, ειδάλλως η Ε.Ε. δε θα είναι σε θέση να βελτιωθεί, καθώς δε μπορεί να συγκεντρωθεί και να δώσει απαντήσεις στις υπλολοιπες προκλήσεις.
«Αν ένα νέο κύμα προσφύγων πλήξει την Ευρώπη, τότε θα απειληθεί η ασφάλεια, η ενσωμάτωση θα καταστεί αδύνατη και η ίδια η ύπαρξη της Ε.Ε. θα βρεθεί σε κίνδυνο», τόνισε ο Cerar.
Ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας εκτίμησε ότι «για να παραμείνουν οι άνθρωποι στα σπίτια τους, η Ευρώπη θα πρέπει να παράσχει οικονομική και άλλου είδους βοήθεια στις χώρες που έχουν πληγεί από την κρίση».
Υπογράμμισε, δε, την ανάγκη η ΕΕ να παρακολουθεί τη μετανάστευση αποτελεσματικά, έτσι ώστε οι μετανάστες που εισέρχονται από τις εμπόλεμες ζώνες, να μπαίνουν στην Ευρώπη με έναν επίσημο, μεθοδευμένο τρόπο.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης