Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ξεπέρασαν τις 75.000 οι υπογραφές για τη μη συνταξιοδότηση του Manuel Barroso

Ξεπέρασαν τις 75.000 οι υπογραφές για τη μη συνταξιοδότηση του Manuel Barroso
Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι κατηγορούν τον Barroso για «ανευθυνότητα» και «ηθικά κατακριτέα συμπεριφορά»
Πάνω από 75.000 υπογραφές έχουν συγκεντρωθεί για τη μη συνταξιοδότηση του José Manuel Barroso, μετά από σχετική πρωτοβουλία αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι είναι εξοργισμένοι με τις κινήσεις του πρώην προέδρου της Κομισιόν.
Οι Ευρωπαίοι κατηγορούν τον Barroso για «ανευθυνότητα» και «ηθικά κατακριτέα συμπεριφορά», ενώ χαρακτηρίζουν την κίνηση της Goldman Sachs ως «καταστροφική για την Ε.Ε.» και «δώρο προς τους ευρωσκεπτικιστές και τους λαϊκιστές».
Επιπλέον, εκτός από το συγκέντρωση των διαδικτυακών υπογραφών, μία άλλη ομάδα περίπου 2.000 αξιωματούχων της Ε.Ε. έχει γράψει επιστολή προς τον νυν πρόεδρο της Κομισιόν, Jean-Claude Juncker, καλώντας τον να αναλάβει δράση για να μη χορηγείται η σύνταξη από την Ένωση στον Barroso.
Ο πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας εργάζεται ως σύμβουλος για το Brexit στην Goldman, από τον Ιούλιο του 2016.
Το 2014 εγκατέλειψε την πολυτάραχη θητεία του στην προεδρία της Κομισιόν, αφήνοντας πίσω του μία ευρωπαϊκή κρίση χρέους και μία ραγδαία αύξηση της ακροδεξιάς.
Σύμφωνα με το καταστατικό της Επιτροπής, ο εκάστοτε εκτελεστικός αξιωματούχος της Ε.Ε. οφείλει για 18 μήνες μετά την απομάκρυνση του να ενημερώνει την Κομισιόν για τις επικείμενες επαγγελματικές του κινήσεις.
Ωστόσο, η πρόταση της Goldman προς το πρόσωπο του ήρθε 20 μήνες μετά την απομάκρυνση του, με αποτέλεσμα να μην λάβει καν υπόψη του τις έντονες αντιδράσεις της Ε.Ε....

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης