Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Αναδρομικούς φόρους άνω του 1 δισ. ευρώ θα απαιτήσει η Κομισιόν από την Apple

Reuters: Αναδρομικούς φόρους άνω του 1 δισ. ευρώ θα απαιτήσει η Κομισιόν από την Apple
Τόσο η Ιρλανδία, όσο και η Apple έχουν δηλώσει ότι θα αμφισβητήσουν κάθε μη ευνοϊκή απόφαση, υποβάλλοντας έφεση
Κατά της φορολογικής συμφωνίας μεταξύ της Ιρλανδίας και της Apple θα αποφασίσει η Κομισιόν την ερχόμενη Πέμπτη (1/9) και θα απαιτήσει αναδρομικούς φόρους άνω του 1 δισ. ευρώ από τον αμερικανικό κολοσσό, σύμφωνα με δύο πηγές, με καλή γνώση του ζητήματος, που μίλησαν στο πρακτορείο Reuters.
Η Κομισιόν αρνήθηκε να σχολιάσει την πληροφορία.
Σημειώνεται ότι η Κομισιόν κατηγόρησε το 2014 την Ιρλανδία ότι παρακάμπτει τους διεθνείς φορολογικούς κανόνες, επιτρέποντας στην Apple κέρδος αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων, με αντάλλαγμα να διατηρεί η εταιρεία θέσεις εργασίας στη χώρα.
Τόσο η Ιρλανδία, όσο και η Apple έχουν δηλώσει ότι θα αμφισβητήσουν κάθε μη ευνοϊκή απόφαση, υποβάλλοντας έφεση.
Πιο συγκεκριμένα, σε μια πρόσφατη συνέντευξη με την εφημερίδα Washington Post, ο διευθύνων σύμβουλος Tim Cook, δήλωσε ότι η εταιρεία θα προσφύγει κατά της απόφασης αν δεν πάρει «μια δίκαιη δίκη».
«Είναι σημαντικό για όλους να καταλάβουν ότι ο ισχυρισμός είναι ότι η Ιρλανδία μας έδωσε μια ειδική προσφορά», είπε, προσθέτοντας πως «η Ιρλανδία το αρνείται. Πρόκειται για το σύστημα που η χώρα έχει και είναι κοινό για όλους όχι μόνο για την Apple».
Αντιστοίχως, όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο Eoghan Murphy, υφυπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας, ανέφερε στο RTE: «Δεν πιστεύουμε ότι δώσαμε κρατική βοήθεια στην Apple.
Είναι προς το εθνικό συμφέρον μας να υπερασπιστούμε τη διεθνή φήμη μας ως προς αυτό το ζήτημα».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης