Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αντιπυραυλικό σύστημα S-300 στις πυρηνικές του εγκαταστάσεις ανέπτυξε το Ιράν

Αντιπυραυλικό σύστημα S-300 στις πυρηνικές του εγκαταστάσεις ανέπτυξε το Ιράν
Η Τεχεράνη είχε παραλάβει πριν λίγες εβδομάδες το S-300 από τη Ρωσία
Αντιπυραυλικό σύστημα S-300 στις (ανενεργές) πυρηνικές του εγκαταστάσεις στο Fordow (60 χλμ νότια της Τεχεράνης) ανέπτυξε σήμερα 29/8 το Ιράν, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.
Η Τεχεράνη είχε παραλάβει πριν λίγες εβδομάδες το S-300 από τη Ρωσία, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι θα το χρησιμοποιήσει μόνο για «αμυντικούς σκοπούς».
«Βασική μας προτεραιότητα είναι να προστατεύσουμε τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες», ανέφερε χαρακτηριστικά σε σημερινές του δηλώσεις ο αξιωματούχος της κυβέρνησης, Farzad Esmaili.
Η παραγγελία του αντιπυραυλικού συστήματος είχε γίνει από το 2010, οι σκληρές κυρώσεις όμως της Δύσης προς το Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα, ανάγκασαν τον Vladimir Putin να ακυρώσει την παράδοση.
Παρόλα αυτά, η προσωρινή συμφωνία της Τεχεράνης με τις υπερδυνάμεις τον Απρίλιο του 2015 και η άρση των κυρώσεων τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, επανέφεραν στην επιφάνεια το deal μεταξύ Μόσχας και Ιράν.
Μάλιστα, χθες ο ηγέτης του Ιράν, Ayatollah Ali Khamenei, δήλωσε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες «κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για να μη φτάσει στη χώρα το αντιπυραυλικό σύστημα S-300».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης