Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη στη Wall Street λόγω επενδυτικής αισιοδοξίας για τη νομισματική πολιτική Fed - Άνοδος 0,52% του S&P 500

Κέρδη στη Wall Street λόγω επενδυτικής αισιοδοξίας για τη νομισματική πολιτική Fed - Άνοδος 0,52% του S&P 500
Σήμερα, οι επενδυτές έδειξαν να είναι περισσότερο δεκτικοί σε οποιαδήποτε απόφαση λάβει η Federal Reserve προσεχώς για τα επιτόκιά της
Με κέρδη έκλεισαν και οι τρεις κύριοι δείκτες τιμών του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης στη σημερινή συνεδρίαση της Δευτέρας 29 Αυγούστου 2016, με τη μεγαλύτερη άνοδο να παρουσιάζουν ο τραπεζικός κλάδος και ο κλάδος πρώτων υλών.
Η αντιφατική συμπεριφορά των επενδυτών της Wall Street - με τους δείκτες να εναλλάσσουν συχνά πρόσημο στις τελευταίες συνεδριάσεις της αμερικανικής κεφαλαιαγοράς - αντικατοπτρίζει τη σύγχυσή τους αναφορικά με το αν η Federal Reserve οδεύει προς αύξηση των παρεμβατικών επιτοκίων του δολαρίου.
Σήμερα, οι επενδυτές ήταν περισσότερο αισιόδοξοι ότι μια αύξηση επιτοκίων της Fed μάλλον δεν επίκειται στην αμέσως προσεχή περίοδο, ενώ τέλος πάντων αν προκύψει, θα είναι επειδή η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου ανακάμπτει ταχέως, κάτι που θα είχε θετική επίδραση στα αποτελέσματα των εισηγμένων εταιρειών.
Τελικά, ο δείκτης S&P 500 έκλεισε με κέρδη 0,52%, για να βελτιωθεί στις 2.180,38 μονάδες, αυξάνοντας σε 6,68% τα κέρδη του από την αρχή του τρέχοντος έτους.
Άνοδο 107,59 μονάδων ή 0,58% κατέγραψε ο δείκτης Dow Jones Industrial Average (DJIA) που ενισχύθηκε στις 18.502,99 μονάδες, παρουσιάζοντας άνοδο 6,19% μέχρι στιγμής εφέτος.
Στις 5.232,33 μονάδες βελτιώθηκε ο δείκτης Nasdaq Composite μετά από κέρδη 0,26%, ο οποίος πλέον έχει ενισχυθεί κατά 4,49% από την αρχή του έτους.
Στα 0,218 δολάρια ΗΠΑ υποχωρούσε στις 23:20 το ADR (American Depositary Receipt) της Εθνικής Τραπέζης, καταγράφοντας πτώση 0,55%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης