Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Η Βρετανία πρέπει να πληρώνει για να έχει πρόσβαση στην ενιαία αγορά λέει συνεργάτης της Merkel

tags :
Bloomberg: Η Βρετανία πρέπει να πληρώνει για να έχει πρόσβαση στην ενιαία αγορά λέει συνεργάτης της Merkel
Ο Hardt ανέφερε την περίπτωση της Νορβηγίας, που συμβάλλει στα οικονομικά της ΕΕ σε αντάλλαγμα για την πρόσβαση στην ενιαία αγορά.
Συνεργάτης της Γερμανίδας Καγκελάριου Angela Merkel δήλωσε, ότι η Βρετανία θα πρέπει να καταβάλει αντίτιμο στον προϋπολογισμό της ΕΕ, αν θέλει να απολαμβάνει τα πλεονεκτήματα της ενιαίας αγοράς, μειώνοντας τις προοπτικές της Βρετανίας για μια λύση χαμηλού κόστους μετά την ψήφο της για την έξοδο της από την ΕΕ, όπως μεταδίδει το Bloomberg.
Σύμφωνα με το αμερικανικό πρακτορείο, ο εκπρόσωπος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) για θέματα εξωτερικής πολιτικής Juergen Hardt, ανέφερε την περίπτωση της Νορβηγίας, μία χώρα εκτός ΕΕ, που συμβάλλει στα οικονομικά της Ένωσης σε αντάλλαγμα για την πρόσβαση στην ενιαία αγορά.
Ο ίδιος τόνισε, ότι το θέμα αυτό δεν αναπτύχθηκε επαρκώς στους Βρετανούς πολίτες από τους επικεφαλείς της εκστρατείας υπέρ του Brexit κατά την διάρκεια του προεκλογικού αγώνα μέχρι το δημοψήφισμα.
Ο Hardt είπε, ότι "αν κάποιος θέλει να επωφεληθεί από τις δομές της ενιαίας αγοράς της ΕΕ, θα πρέπει επίσης να συνεισφέρει στο κόστος της επιχείρησης αυτής" και πρόσθεσε ότι "στη Βρετανία πριν από το δημοψήφισμα, κανείς δεν μίλησε για το γεγονός αυτό".
Αυτή σύμφωνα με το Bloomberg είναι μια προειδοποίηση προς την πρωθυπουργό Theresa May, ότι η Γερμανία δεν θα αφήσει το Ηνωμένο Βασίλειο να εντοπίσει και να επιλέξει τα οφέλη της ΕΕ και πάνω σε αυτά να ξεκινήσουν οι συνομιλίες για μια νέα σχέση.
Επίσης τόνισε, ότι η Βρετανία δεν θα πρέπει να περιμένει να έχει ειδική μεταχείριση στο θέμα της μετανάστευσης.
"Δεν υπάρχει η δυνατότητα για παράδειγμα, να περιοριστεί η ελεύθερη κυκλοφορία των εργαζομένων, αλλά να κρατήσει όλες τις άλλες ελευθερίες", που έχουν τα μέλη της ΕΕ στο πλαίσιο της ενιαίας αγοράς, τόνισε ο Hardt.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης