Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Αστείοι οι ισχυρισμοί της Μόσχας ότι η ρωσική Αεροπορία σκότωσε τον εκπρόσωπο του ISIS

ΗΠΑ: Αστείοι οι ισχυρισμοί της Μόσχας ότι η ρωσική Αεροπορία σκότωσε τον εκπρόσωπο του ISIS
Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανέφερε νωρίτερα πως ο al Adnani ήταν μεταξύ των 40 μαχητών του ISIS που στοχοθετήθηκαν από ένα βομβαρδιστικό Su-34 
Κόντρα για το ποιος… σκότωσε τον εκπρόσωπο και ανώτατο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους, Abu Muhammad al Adnani, έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε Μόχσα και Ουάσινγκτον.
Ειδικότερα, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανέφερε νωρίτερα πως ο al Adnani ήταν μεταξύ των 40 μαχητών του ISIS που στοχοθετήθηκαν στις 30/8 από ένα βομβαρδιστικό Su-34 στην επαρχία του Χαλεπιού:
«Μεταξύ των τρομοκρατών που εξοντώθηκαν βρισκόταν, σύμφωνα με πληροφορίες που επιβεβαιώθηκαν από διάφορες πηγές, και ο πολέμαρχος Abu Muhammad al Adnani, γνωστός ως ο επίσημος εκπρόσωπος Τύπου της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος».
Πριν όμως από την ανακοίνωση της Μόσχας, η Ουάσιγκτον είχε μεταδώσει πως και αυτή είχε πραγματοποιήσει επιχείρηση στην περιοχή για τον al Adnani, χωρίς όμως να διευκρινίζει αν τελικά ο στόχος επετεύχθη.
Μετά από όλα τα παραπάνω οι αξιωματούχοι του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ ανταπαντούν, χαρακτηρίζοντας ως «αστειότητα» τους ισχυρισμούς των Ρώσων.
«Ο ισχυρισμός της Μόσχας είναι ανέκδοτο», ανέφεραν χαρακτηριστικά, σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα.
Θυμίζουμε πως ο Σύρος είχε ενταχθεί στην Αλ Κάιντα (είναι υποταγμένη στο ISIS) πριν από περίπου μία δεκαετία και είχε αναγνωριστεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες το 2014 ως ανώτερος ηγέτης και εκπρόσωπος του Ισλαμικού Κράτους.
Μάλιστα, την αμέσως επόμενη χρονιά το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε την αμοιβή ύψους 5 εκατ. δολ. σε όποιον έδινε πληροφορίες που θα οδηγούσαν στον al Adnani...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης