Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ειδικό σύμβουλο Brexit ψάχνει τώρα να προσλάβει η τεράστια βρετανική επενδυτική εταιρεία Standard Life

tags :
Ειδικό σύμβουλο Brexit ψάχνει τώρα να προσλάβει η τεράστια βρετανική επενδυτική εταιρεία Standard Life
Αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες μέχρι σήμερα που ψάχνει να αναθέσει σε έναν άνθρωπο το ρόλο του χειρισμού των συνεπειών που προκαλεί το Brexit στις βρετανικές χρηματο-οικονομικές εταιρείες
Ειδικό σύμβουλο για ζητήματα που άπτονται του Brexit αναζητεί η τεράστια βρετανική επενδυτική εταιρεία Standard Life, μια από τις 500 μεγαλύτερες εταιρείες του πλανήτη που περιλαμβάνεται στον κατάλογο Fortune Global 500.
Μπορεί να διαχειρίζεται κεφάλαια 328 δισ. στερλίνων (περίπου 381 δισ. ευρώ) και να διαθέτει 4,5 εκατομμύρια πελάτες, όμως η Standard Life χρειάζεται βοήθεια για να διαχειριστεί το τεράστιο ζήτημα της πρόσβασης του City του Λονδίνου στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε. (Brexit) και τις συνέπειές της.
Η κολοσσιαία εταιρεία διαχείρισης ενεργητικού, ασφαλίσεων και συνταξιοδοτικών προγραμμάτων - η μετοχή της οποίας είναι μία από τις 100 του FTSE 100 - ψάχνει να συγκεντρώσει σε έναν ρόλο όλα τα ζητήματα Brexit που την αφορούν, μια τάση που φαίνεται να κερδίζει έδαφος και σε άλλες μεγάλες επιχειρήσεις της Βρετανίας, σύμφωνα με το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο Sky News.
Το μέγεθος των επιπτώσεων που έχει και θα συνεχίσει να έχει το Brexit για χρηματο-οικονομικές πολυεθνικές εταιρείες όπως η Standard Life αντικατοπτρίζεται στο γεγονός, ότι παρά το τεράστιο μέγεθός της, ήταν μεταξύ των διαχειριστών ενεργητικού που αναγκάστηκαν να σταματήσουν προσωρινά να προσφέρουν τη δυνατότητα ρευστοποίησης μεριδίων σε αμοιβαίο της κεφάλαιο που επενδύει στη βρετανική αγορά ακινήτων, λόγω μαζικών ρευστοποιήσεων και αδυναμίας ρευστοποίησης περιουσιακών στοιχείων.
Πάντως, στα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου 2016 που ανακοίνωσε, η πορεία προς το ιστορικό βρετανικό δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου 2016 ωφέλησε τη Standard Life μέσω της εξασθένησης της βρετανικής στερλίνας και της πτώσης των αποδόσεων των ομολόγων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης