Τελευταία Νέα
Διεθνή

Irish Times: Η υπόθεση Apple έπληξε βαριά την εικόνα της Ιρλανδίας στους επενδυτές

Irish Times: Η υπόθεση Apple έπληξε βαριά την εικόνα της Ιρλανδίας στους επενδυτές
Η Ιρλανδία παρουσιαζόταν πάντοτε ως έχουσα ένα φορολογικό σύστημα με σαφή νομική βάση, προσφέροντας σιγουριά στις εταιρείες
Η φήμη της Ιρλανδίας ως ένα περιβάλλον ασφαλές και προβλέψιμο για τους επενδυτές κρέμεται από μια κλωστή, εκτιμά η ιρλανδική εφημερίδα «The Irish Times», στον απόηχο τη απόφασης της Κομισιόν για το ζήτημα της Apple.
Ειδικότερα, η Κομισιόν απαιτεί από την Ιρλανδία να ζητήσει 13 δισ. ευρώ σε αναδρομικούς φόρους από τον αμερικανικό, τεχνολογικό κολοσσό.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η απόφαση αυτή πλήττει καίρια την εικόνα της Ιρλανδίας.
Πιο συγκεκριμένα, επισημαίνει πως, «η Ιρλανδία παρουσιαζόταν πάντοτε ως έχουσα ένα φορολογικό σύστημα με σαφή νομική βάση, προσφέροντας σιγουριά στις εταιρείες».
Καλώς ή κακώς, συνεχίζει η εφημερίδα, η απόφαση αυτή δημιουργεί αμφιβολίες σχετικά με τον τρόπο που φορολογείται τουλάχιστον μία μεγάλη επιχείρηση -και αυτό επιφέρει ζημία για τη φήμη της Ιρλανδίας.
Η κυβέρνηση θα υποστηρίξει - και υπάρχει μια βάση για αυτό - ότι οι νομικές αλλαγές έχουν περιορίσει κάποιες από τις φορολογικές ρυθμίσεις που βρίσκονται στο επίκεντρο της υπόθεσης Apple.
Ωστόσο, η καταδικαστική ετυμηγορία της Κομισιόν σχετικά με το πώς εφαρμόστηκε ο φορολογικός κανόνας στην περίπτωση της Apple, δεν αφήνει περιθώρια στην κυβέρνηση, πέρα από το να ασκήσει έφεση, με δεδομένη και την κεντρική σημασία των άμεσων ξένων επενδύσεων στην οικονομία της Ιρλανδίας, τονίζει η εφημερίδα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης