Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tages Anzeiger: Με την απόφασή της για την Apple, η Ε.Ε. ορθώνει ανάστημα απέναντι στις ΗΠΑ

Tages Anzeiger: Με την απόφασή της για την Apple, η Ε.Ε. ορθώνει ανάστημα απέναντι στις ΗΠΑ
Η ελβετική εφημερίδα Tages Anzeiger επικροτεί την απόφαση της Κομισιόν στην υπόθεση της Apple
Με την απόφασή της για την υπόθεση της Apple η Κομισιόν αντιστέκεται στις πιέσεις των ΗΠΑ και αποτελεί παράδειγμα και για άλλες περιοχές του κόσμου, εκτιμά η ελβετική εφημερίδα Tages Anzeiger, σε σημερινό (31/8) δημοσίευμά της.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, αφρικανικές χώρες, χώρες της Μέσης Ανατολής, αλλά και η Ινδία μπορούν τώρα να αναλάβουν δράση, καθώς και αυτές έχασαν πολλά έσοδα, από φόρους που η Apple μετατόπισε στην Ιρλανδία.
Σύμφωνα με την Tages Anzeiger , ωστόσο, ο μεγαλύτερος αντίκτυπος της απόφασης αυτής θα είναι στις σχέσεις της Ε.Ε. με τις ΗΠΑ.
Πριν από λίγο καιρό, η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανοιχτά απείλησε την ΕΕ με μία φορολογική διαμάχη και την προειδοποίησε να μην προσπαθήσει να εξαφανίσει τα κέρδη των πολυεθνικών των ΗΠΑ στην Ευρώπη.
Φαίνεται, αναφέρει η ελβετική εφημερίδα, ότι το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ έχει γίνει αυτόκλητος συνήγορος των πολυεθνικών και θέλει να εμποδίσει τα σχέδια για τον διεθνή συντονισμό των φόρων των επιχειρήσεων.
Η πρώτη εντύπωση μπορεί να είναι παραπλανητική, αλλά φαίνεται ότι με την απόφασή της η Κομισιόν έχει καταλήξει σε μια αποτελεσματική απάντηση στην μπλόφα των Αμερικανών, καταλήγει η Tages Anzeiger.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης