Τελευταία Νέα
Διεθνή

Για στενότερη συνεργασία στο Προσφυγικό – Μεταναστευτικό δεσμεύονται Γερμανία και Ιταλία

Για στενότερη συνεργασία στο Προσφυγικό – Μεταναστευτικό δεσμεύονται Γερμανία και Ιταλία
Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν πως πρέπει να δοθούν βοήθειες στις χώρες προέλευσης των μεταναστών
Στενότερη συνεργασία μεταξύ γερμανικών και ιταλικών Αρχών στο Προσφυγικό – Μεταναστευτικό υποσχέθηκαν οι Angela Merkel και Matteo Renzi, στο πλαίσιο της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν αμέσως μετά τη λήξη της προγραμματισμένης ιταλογερμανικής διμερούς συνόδου στο Maranello.
Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν πως πρέπει να δοθούν βοήθειες στις χώρες προέλευσης των μεταναστών, ενώ παράλληλα να προστατευτούν τα εξωτερικό σύνορα της Ευρώπης.
«Η Γερμανία πέρυσι υποδέχθηκε ένα εκατομμύριο πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο.
Δηλαδή, δέκα φορές περισσότερους απ' ό,τι η Ιταλία.
Είναι σημαντικό να εργασθούμε μαζί, με προσήλωση στην αρχή του επαναπατρισμού όσων δεν δικαιούται τη χορήγηση ασύλου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ιταλός πρωθυπουργός.
Επίσης, διαβεβαίωσε πως οι διασώσεις μεταναστών από το ιταλικό Λιμενικό στη μεσόγειο θα συνεχιστούν.
Στη συνέχεια, υποστήριξε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση «πρέπει να χρωματίσει όλο και πιο ζωηρά το μέλλον της, με θάρρος, επενδύσεις και καινοτομίες».
«Δεν μοιράζονται "σχολικοί έλεγχοι" στην Ευρώπη, όπως νομίζει κάποιες φορές και η κοινή μας γνώμη.
Εμείς λάβαμε τις δεσμεύσεις μας, πρώτα απ’ όλα ενώπιον των Ιταλών πολιτών.
Με τη Γερμανία, κάποιες φορές οι απόψεις μας σε επιμέρους θέματα διαφέρουν, αλλά μας ενώνει η επίγνωση της αξίας της Ευρώπης», συμπλήρωσε.
Από την πλευρά της, η Γερμανίδα Καγκελάριος ανέφερε πως είναι αναγκαίο να εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες της Ε.Ε. σε ό,τι αφορά το Μεταστατικό ζήτημα, τονίζοντας πως όσοι δεν δικαιούνται να μείνουν στις χώρες της Ένωσης πρέπει να επαναπατριστούν.
«Στη Μεσόγειο, στο Αιγαίο, έχασαν τη ζωή τους πολλά άτομα, και εμείς έχουμε χρέος να καταπολεμήσουμε την παρανομία και τους διακινητές.
Στο Μεταναστευτικό πολλά έγιναν και πολλά πρέπει ακόμη να γίνουν», πρόσθεσε.
Καταλήγοντας, σε ό,τι αφορά τον πρόσφατο φονικό σεισμό στην γειτονικής μας χώρα στις 24/8, η Καγκελάριος ανακοίνωσε ότι η Γερμανία πρόκειται να συνεργασθεί με την Ιταλία για την ανοικοδόμηση ενός εκ των σχολείων που κατεστράφησαν στο Amatrice.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός από την πλευρά του διαβεβαίωσε πως θα παρουσιάσει ένα «σοβαρό και διαφανές σχέδιο, που θα αφορά και την αντισεισμική θωράκιση όλης της Ιταλίας».
«Μόνο στη συνέχεια θα κάνουμε χρήση όλων των έκτακτων πόρων που προβλέπονται από την Ένωση», υποστήριξε ο κεντροαριστερός πολιτικός, ανακοινώνοντας μάλιστα πως η γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία Ferrari θα διαθέσει ένα αυτοκίνητό της, το οποίο θα δημοπρατηθεί, με τιμή εκκίνησης ένα εκατομμύριο ευρώ, για την στήριξη των σεισμοπαθών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης