Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Θύματα απαγωγής έπεσαν 14 εργάτες και ο οδηγός τους σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη Νιγηρία

Reuters: Θύματα απαγωγής έπεσαν 14 εργάτες και ο οδηγός τους σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη Νιγηρία
Η απαγωγή σημειώθηκε σε έναν δρόμο που συνδέει τις πόλεις Omoku και Εlele
Ένοπλοι στη νότια Νιγηρία, στην περιοχή του Δέλτα του Νίγηρα, η οποία έχει πληγεί από μία σειρά επιθέσεων σε ενεργειακές εγκαταστάσεις το 2016, απήγαγαν 14 εργάτες και τον οδηγό τους, όπως μεταδίδει το Reuters.
To διεθνές πρακτορείο που επικαλείται αστυνομικές πηγές, εξηγεί ότι οι απαγωγές για λύτρα είναι ένα συνηθισμένο πρόβλημα σε μερικά μέρη της Νιγηρίας και στο νότιο Δέλτα, όπου βρίσκονται οι ενεργειακές εγκαταστάσεις έχει αυξηθεί η εγκληματικότητα από τότε που οι μαχητές άρχισαν να ζητούν να διατεθεί ο πλούτος από το πετρέλαιο στις φτωχές περιοχές.
Η απαγωγή σημειώθηκε σε έναν δρόμο που συνδέει τις πόλεις Omoku και Εlele, περίπου 50 χιλιόμετρα από την πόλη του Port Harcourt, Rivers State, τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 2/9, καθώς οι εργαζόμενοι της πετρελαϊκής νιγηριανής εταιρίας Nestoil πήγαιναν στη δουλειά τους.
«Έχουμε ανακαλύψει το όχημα με το οποίο ταξίδευαν πριν το περιστατικό και η αστυνομία χτενίζει πλέον την περιοχή για να βρει και να απελευθερώσει τα θύματα» ανέφερε ο Nnami Omoni από την αστυνομική διεύθυνση του Rivers State.
«Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος ξένος ανάμεσα σε αυτούς που απήχθησαν, ενώ οι απαγωγείς δεν έχουν κάνει καμία επαφή και δεν έχει συλληφθεί κάποιος από αυτούς» συμπλήρωσε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης