Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΠΕΚ: Απίθανο ένα πάγωμα παραγωγής πετρελαίου μέσα στο άμεσο μέλλον

ΟΠΕΚ: Απίθανο ένα πάγωμα παραγωγής πετρελαίου μέσα στο άμεσο μέλλον
Ορισμένα μέλη του Οργανισμού προχωράνε σε αύξηση της παραγωγής
Τις τελευταίες ελπίδες που επικρατούσαν στην αγορά για μία ενδεχόμενη συμφωνία μεταξύ των χωρών του ΟΠΕΚ το προσεχές Σαββατοκύριακο εξανέμισε ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού, Mohammed Bakindo, αποκλείοντας ένα πάγωμα πετρελαϊκής παραγωγής κατά το άμεσο μέλλον.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο Bakindo σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κρατικό δίκτυο της Αλγερίας, καμία απόφαση δεν πρόκειται να ληφθεί στην ανεπίσημη συνάντηση που θα έχουν οι χώρες του Οργανισμού, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «πρόκειται για μία ανεπίσημη συνάντηση, όχι για μία συνάντηση κατά την οποία θα ληφθούν αποφάσεις».
Να σημειωθεί ότι οι χώρες του ΟΠΕΚ αναμένεται να έχουν ανεπίσημη συνάντηση στις 28 Σεπτεμβρίου, κατά την τελευταία μέρα του Διεθνούς Ενεργειακού Φόρουμ που θα λάβει χώρα στην πρωτεύουσα της Αλγερίας, το Αλγέρι, προκειμένου να συζητήσουνε τρόπους αντιμετώπισης της κρίσης που επικρατεί στον ενεργειακό τομέα.
Το τελευταίο διάστημα είχαν αρχίσει να δημιουργούνται προσδοκίες στην ενεργειακή αγορά ότι οι χώρες - μέλη του ΟΠΕΚ, μαζί με τη Ρωσία, θα κατέληγαν σε μία συμφωνία για πάγωμα της πετρελαϊκής παραγωγής, ώστε να σταθεροποιηθούν οι τιμές του μαύρου χρυσού, μία κίνηση που υποστήριξε και ο ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin.
Ωστόσο, η συνεχιζόμενη αύξηση παραγωγής που παρατηρείται σε χώρες του Οργανισμού όπως η Σαουδική Αραβία και το Ιράν, καθιστά ένα τέτοιο ενδεχόμενο ως εξαιρετικά απίθανο στο άμεσο μέλλον, συνεχίζοντας να βυθίζει τις τιμές του μαύρου χρυσού κάτω από τα 50 δολ. ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης