Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Nέα βαριά εκλογική ήττα για τη Merkel - Είναι νωρίς για συμπεράσματα εν όψει του 2017

tags :
CNBC: Nέα βαριά εκλογική ήττα για τη Merkel - Είναι νωρίς για συμπεράσματα εν όψει του 2017
Oι αναλυτές τονίζουν ότι είναι πολύ νωρίς να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για ένα σήμα εν όψει των ομοσπονδιακών εκλογών τον Σεπτέμβριο του 2017
Στη νέα βαριά ήττα που υπέστη το CDU της Angela Merkel στο Βερολίνο αναφέρεται το αμερικανικό δίκτυο CNBC, σημειώνοντας ότι οι ψηφοφόροι απέρριψαν την πολιτική ανοικτών συνόρων στο προσφυγικό ζήτημα.
Ωστόσο, οι αναλυτές τονίζουν ότι είναι πολύ νωρίς να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για ένα σήμα εν όψει των ομοσπονδιακών εκλογών τον Σεπτέμβριο του 2017.
Το CDU υποχώρησε στα χαμηλότερα ποσοστά από το 1990, ενώ το ξενοφοβικό AfD κατέγραψε εντυπωσιακή άνοδο στα ποσοστά του.
Η άνοδος στη δημοφιλία του AfD συνέπεσε με την πολιτική Merkel στο προσφυγικό, η οποία οδήγησε στην είσοδο ενός εκατ. προσφύγων στη Γερμανία μέσα σε ένα χρόνο.
Αυτή η πολιτική έχει καταστήσει την καγκελάριο ευάλωτη στην εσωκομματική κριτική αλλά και στην κριτική από τους αντιπάλους της, γεγονός που εγείρει αμφιβολίες για το αν θα λάβει τη στήριξη εν όψει των εκλογών του 2017.
Σύμφωνα πάντως με τον Carsten Brzeski, επικεφαλής οικονομολόγο στην ING-DiBa, η Γερμανία συνηθίζει στις ήττες, με τα αποτελέσματα να είναι απογοητευτικά για τo CDU, ωστόσο είναι νωρίς να πει κανείς τι σημαίνει αυτό για την αναμέτρηση του 2017.
Πάντως με τα τωρινά δεδομένα, αυξάνεται το ενδεχόμενο μιας τρικομματικής κυβέρνησης, καθώς φαίνεται δύσκολο οι χριστιανοδημοκράτες και οι σοσιαλδημοκράτες να συγκεντρώσουν πάνω από το 50% των ψήφων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης