Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μ. Βρετανία: Μόλις το 53% των υποστηρικτών του Brexit «βλέπει» ευνοϊκή συμφωνία με την ΕΕ

Μ. Βρετανία: Μόλις το 53% των υποστηρικτών του Brexit «βλέπει» ευνοϊκή συμφωνία με την ΕΕ
Το αντίστοιχο ποσοστό ανάμεσα στους υποστηρικτές του Bremain βρίσκεται μόλις στο 25%
Μόλις το 53% των υποστηρικτών του Brexit θεωρούν ότι η κυβέρνηση μπορεί να αποσπάσει μία ευνοϊκή συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, όταν ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Λονδίνο και Βρυξέλλες, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο ερευνών της κυβέρνησης.
Μάλιστα, το αντίστοιχο ποσοστό ανάμεσα στους υποστηρικτές του Bremain βρίσκεται μόλις στο 25%, δείγμα τις ιδιαίτερης αμφισβήτησης που παρατηρείται από πλευράς βρετανών πολιτών προς την κυβέρνηση της χώρας.
Παράλληλα, τα εν λόγω ποσοστά αποτελούν ιδιαίτερη πρόκληση για την πρωθυπουργό της χώρας, Theresa May, η οποία αποφεύγει να απαντήσει ευθέως για το αν η χώρα σκοπεύει να παραμείνει εντός της ενιαίας αγοράς της ΕΕ, διατηρώντας παράλληλα και τον πολιτική των ανοιχτών συνόρων.
Η εν λόγω εξέλιξη έχει προκαλέσει ιδιαίτερες τριβές ανάμεσα στα μέλη της κυβέρνησης, καθώς η ανάκτηση του πλήρους ελέγχου των συνόρων έχει χαρακτηριστεί στο παρελθόν από την νυν πρωθυπουργό ως «απαραίτητη» προκειμένου να θεωρηθεί επιτυχημένη η έκβαση του δημοψηφίσματος.
Ωστόσο, παρά την απαισιοδοξία των πολιτών, παρατηρήθηκε μία αυξανόμενη εμπιστοσύνη προς τα πολιτικά πρόσωπα της χώρας, με το εν λόγω ποσοστό να καταγράφει άνοδο +8% σε σχέση με το 2014, εκτιμώντας ότι η τωρινή κυβέρνηση θέτει μεγαλύτερη προτεραιότητα σε πολιτικές που προάγουν το καλό της χώρας.
Να σημειώσουμε ότι η έρευνα διεξήχθη μεταξύ 2.035 βρετανών πολιτών κατά την 31η Αυγούστου και την 1η Σεπτεμβρίου, με τα δεδομένα να σταθμίζονται με τέτοιον τρόπο ώστε να είναι αντιπροσωπευτικά σε εθνικό επίπεδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης