Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Οι αντάρτες της Συρίας δεν θέλουν στρατιωτική παρέμβαση από τις δυνάμεις των ΗΠΑ

tags :
Erdogan: Οι αντάρτες της Συρίας δεν θέλουν στρατιωτική παρέμβαση από τις δυνάμεις των ΗΠΑ
Ο Πρόεδρος της Τουρκίας πρόκειται να μιλήσει για τις κρίσεις στη Συρία και το Ιράκ στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
Ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός δεν θέλει στρατιωτική παρέμβαση από τις ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ, δήλωσε σήμερα (19/9) ο Πρόεδρος της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan, κατηγορώντας τη "συμπεριφορά" αξιωματούχων των ΗΠΑ για την όξυνση της έντασης με τους αντικυβερνητικούς αντάρτες.
Ο Erdogan αναφερόταν συγκεκριμένα σε μικρή αριθμητικά δύναμη των ΗΠΑ, η οποία εισήλθε στη συριακή πόλη al-Rai την περασμένη εβδομάδα, προκειμένου να συντονίσει αεροπορικές επιδρομές ενάντια στον Ισλαμικό Κράτος, αλλά στη συνέχεια αναγκάστηκε να αποσυρθεί προς τα Τουρκικά σύνορα, μετά την αντίδραση των ανταρτών για την παρουσία της.
Ο Πρόεδρος της Τουρκίας πρόκειται να μιλήσει για τις κρίσεις στη Συρία και το Ιράκ, την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος εναντίον του στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.
Ο Erdogan είπε ακόμη, πριν αναχωρήσει από την Κωνσταντινούπολη για την Νέα Υόρκη, ότι οι υποστηριζόμενοι από την Τουρκία αντάρτες στη βόρεια Συρία, θα μπορούσε να προωθηθούν νοτιότερα, μετά την εκκαθάριση από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή κατά μήκος των συνόρων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης