Τελευταία Νέα
Διεθνή

Blair: Παγκόσμιο χάος θα προκαλέσει ενδεχόμενη εκλογή του Trump στην προεδρία των ΗΠΑ

Blair: Παγκόσμιο χάος θα προκαλέσει ενδεχόμενη εκλογή του Trump στην προεδρία των ΗΠΑ
Ο Blair παρομοίασε ενδεχόμενη απόσυρση των ΗΠΑ από σοβαρά διεθνή ζητήματα ως ένα ποδοσφαιρικό αγώνα στον οποίο δεν θα υπάρχει διαιτητής
Χάος θα ενσκήψει στην παγκόσμια «τάξη» πραγμάτων σε περίπτωση εκλογής του προεδρικού υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων, Donald Trump, στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ στις 8 Νοεμβρίου 2016, αν πιστέψουμε τον Βρετανό πρώην πρωθυπουργό, Tony Blair.
Για τον ίδιο, ο «απομονωτισμός» που διακηρύττει ο Trump θα δημιουργήσει τεράστια κενά στις παγκόσμιες πολιτικές και στρατιωτικές ισορροπίες, καθώς αν εκλεγεί πρόεδρος, οι ΗΠΑ θα αποσύρουν την εμπλοκή τους σε πολλές σοβαρές παγκόσμιες υποθέσεις.
Μάλιστα, ο Blair παρομοίασε αυτήν την απόσυρση ως ένα ποδοσφαιρικό αγώνα στον οποίο δεν θα υπάρχει διαιτητής.
«Αν γυρίσεις την πλάτη σου σε όσα συμβαίνουν στον κόσμο όταν οι [δημοκρατικές] αξίες υποσκάπτονται, δεν υπηρετείς το πεπρωμένο σου ως χώρα», όπως το έθεσε ο Blair, ο οποίος τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της προεδρικής υποψηφιότητας της Hillary Clinton (Δημοκρατικοί) και της παγκόσμιας ηγεσίας των ΗΠΑ.
Ο Trump έχει μεταξύ άλλων αναφέρει σε λόγους του, ότι θα αφήσει την Κίνα να διαχειριστεί το ζήτημα της πυρηνικής ενδυνάμωσης της Βορείου Κορέας, έχει αμφισβητήσει την ανάγκη προστασίας των συμμάχων των ΗΠΑ στο NATO αν αυτοί δεν καλύψουν μεγαλύτερο μέρος των αμερικανικών αμυντικών δαπανών, ενώ δεν αντιτίθεται στην απόκτηση πυρηνικών όπλων από περισσότερες χώρες.
«Αντί να πω κάτι για τον κ. Trump, θα πω αυτό για την Hillary Clinton: Είναι κάποια κατά τη γνώμη μου, την οποία θα εμπιστευόμουν προσωπικά απολύτως... Πιστεύω ότι διαθέτει τεράστια σοφία, κοινή λογική και ακεραιότητα», κατέληξε ο Blair.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης