Τελευταία Νέα
Διεθνή

Focus: Δύσκολη η επανεκλογή Merkel στην καγκελαρία - Το 58% των Γερμανών θέλουν αλλαγή σελίδας

Focus: Δύσκολη η επανεκλογή Merkel στην καγκελαρία - Το 58% των Γερμανών θέλουν αλλαγή σελίδας
Και το 58% των ψηφοφόρων του κόμματός της θεωρεί οτι η Merkel δεν θα καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους
Κλείνει, όπως όλα δείχνουν ο κύκλος για την A. Μerkel στην καγκελαρία της Γερμανίας καθώς η μία μετά την άλλη οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν τους γερμανούς να θέλουν να γυρίσουν σελίδα.
Η πρόσφατη δημοσκόπηση του περιοδικού Focus δείχνει ότι η πλειοψηφία των συμπατριωτών της πιστεύει πως δεν θα ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη τους,.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ανάμεσα στους γερμανούς που δηλώνουν κάτι τέτοιο είναι και μια μεγάλη μερίδα ψηφοφόρων του λαικού κόμματος της του CDU.
Στη δημοσκόπηση , που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο TNS Emnid για λογαριασμό του περιοδικού, το 58% του συνόλου των ερωτηθέντων απάντησε ότι η Merkel δεν θα ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων και μόνο το 38% απάντησε ότι η καγκελάριος θα τα καταφέρει.
Συγκεκριμένα, το ποσοστό των υποστηρικτών του AfD οι οποίοι πιστεύουν ότι η Merkel δεν θα ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη τους ανέρχεται σε 91%.
Ακολουθούν οι ψηφοφόροι των φιλελευθέρων (FDP) με 71% και των σοσιαλδημοκρατών (SPD) με 61%.
Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι όμως το γεγονός ότι και το 58% των υποστηρικτών του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) δεν πιστεύει ότι η Merkel θα ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη τους, ποσοστό δηλαδή το οποίο συμπίπτει με εκείνο του συνόλου των ερωτηθέντων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης