Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kern ( Αυστρία): Απαραίτητη η σύγκλιση απόψεων μεταξύ των χωρών της ΕΕ για το προσφυγικό

Kern ( Αυστρία): Απαραίτητη η σύγκλιση απόψεων μεταξύ των χωρών της ΕΕ για το προσφυγικό
Στην ΕΕ υπάρχουν τελείως διαφορετικές θέσεις, όπως εκείνες των Γερμανών ή των Ούγγρων
Την σύγκλιση απόψεων και θέσεων για το προσφυγικό στην Ευρώπη, έχει ως στόχο η Αυστριακή καγκελαρία με τον νέο καγκελάριο της χώρας, Christian kern να δηλώνει ότι «η επίτευξη μίας κοινής ευρωπαϊκής δράσης στο προσφυγικό είναι απολύτως απαραίτητη».
Όπως υπογράμμισε σε δηλώσεις του στη Δημόσια Αυστριακή τηλεόραση, πριν την έναρξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής, «στην ευρωπαϊκή Ένωση υπάρχουν τελείως διαφορετικές θέσεις, όπως εκείνες των Γερμανών ή των Ούγγρων, που βρίσκονται σε δύο διαφορετικές άκρες του φάσματος».
Σύμφωνα με τον καγκελάριο, οι θέσεις αυτές δεν εναρμονίζονται με μία Σύνοδο Κορυφής, ούτε με μεγάλη τυμπανοκρουσία, αλλά πρέπει να εξελιχθεί μία κοινή γραμμή και αυτή η γραμμή πρέπει να προβλέπει ότι τα σύνορα θα πρέπει να προστατεύονται από κοινού και με συνέπεια. Επίσης, θα πρέπει κανείς να ασχοληθεί με το πώς θα διοργανωθεί η μέριμνα των προσφύγων κοντά στις χώρες προέλευσής τους, καθώς αυτός, κατά την άποψή του, είναι με σιγουριά ο αποτελεσματικότερος τρόπος, από το να ξεκινήσει κανείς με την αντιμετώπιση του προβλήματος, όταν οι πρόσφυγες θα έχουν φθάσει στο Πέρασμα Μπρένερ στα ιταλο-αυστριακά σύνορα.
Όπως σημείωσε ο Αυστριακός καγκελάριος, έχει διαπιστωθεί πως με τα έως τώρα μέτρα, έχει μειωθεί σαφώς ο αριθμός των προσφύγων που έρχονται στην Ευρώπη, όμως είναι, επίσης, γνωστό ότι αυτή η πρόκληση δεν θα τελειώσει ούτε την επόμενη εβδομάδα αλλά ούτε το επόμενο έτος, διότι πρόκειται για ένα μεσοπρόθεσμο έως μακροπρόθεσμο πρόβλημα.
Στόχος του ίδιου είναι, όπως είπε, να εξευρεθεί εδώ μία λύση για το πώς μπορεί να αντιδράσει η Ευρώπη, ώστε αυτό που αναμένεται να μπορεί και να αποπερατώνεται και θα πρέπει να υπάρχει μία ρεαλιστική εκτίμηση για το τι μπορεί να συμβεί σε μία τέτοια Σύνοδο.
Ο δρόμος, ανέφερε ο Αυστριακός καγκελάριος, είναι η εξεύρεση μίας κοινής κατανόησης, με τη σημερινή Σύνοδο να έχει το πλεονέκτημα ότι βρίσκονται μαζί όλοι εκείνοι τους οποίους το θέμα αφορά και ότι έχουν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν τις προοπτικές τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης