Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Στη Γαλλία θα εγκατασταθούν όσοι μετανάστες του Καλαί πληρούν τα κριτήρια

Reuters: Στη Γαλλία θα εγκατασταθούν όσοι μετανάστες του Καλαί πληρούν τα κριτήρια
Οι υπόλοιποι μετανάστες θα απελαθούν
O Γάλλος πρόεδρος Francois Hollande δήλωσε το Σάββατο 24/9 ότι οι χιλιάδες μετανάστες που ζουν στο Καλαί, στον καταυλισμό που ονομάζεται "Ζούγκλα", θα διασκορπιστούν σε όλη τη χώρα, σε μία προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τις επικρίσεις που δέχεται για τους χειρισμούς του στην προσφυγική κρίση.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters περίπου 9.000 θέσεις θα διατεθούν σε κέντρα υποδοχής για μετανάστες που ζουν στον καταυλισμό, ο οποίος βρίσκεται κοντά στο λιμάνι στη βόρεια Γαλλία.
Οι μετανάστες θα χωριστούν σε ομάδες των 40 και 50 ατόμων για μία περιορισμένη περίοδο 3-4 μηνών, όπως αποκάλυψε ο Hollande, εξηγώντας ότι θα επιτραπεί να μείνουν στη Γαλλία όσοι πληρούν τα κριτήρια για τη χορήγηση ασύλου, ενώ οι υπόλοιποι θα απελαθούν.
"Δεν πρέπει να υπάρχει τέτοιο καμπ στη Γαλλία" ξεκαθάρισε ο Hollande, για τη "Ζούγκλα" του Καλαί που πρόκειται να επισκεφτεί τη Δευτέρα 26/9.
Το συγκεκριμένο καμπ έχει γίνει σύμβολο της μεταναστευτικής κρίσης, η οποία είναι το υπ' αριθμόν ένα θέμα στην ατζέντα για τις προεδρικές εκλογές.
Οι μετανάστες από τη "Ζούγκλα" συχνά συγκρούονται με την αστυνομία στην προσπάθειά τους να περάσουν στη Βρετανία.
Ο πρώην πρόεδρος Nicolas Sarkozy επισκέφτηκε πρόσφατα τον καταυλισμό του Καλαί, έχει υποσχεθεί να είναι ιδιαίτερα σκληρός στο μεταναστευτικό.
Πολλοί Γάλλοι πολιτικοί της αντιπολίτευσης έχουν πει ότι το πρόβλημα είναι της Βρετανίας και πρέπει να το διαχειριστεί μόνη της.
Περίπου 7.000 μετανάστες βρίσκονται στο βόρειο τμήμα του καταυλισμού, από 4.500 που ήταν τον Ιούνιο του 2016 σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, ενώ οι ανθρωπιστικές οργανώσεις ανεβάζουν τον αριθμό τους στις 9.000.
Η Γαλλία κατεδάφισε το νότιο τμήμα του καταυλισμού τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2016 και η κυβέρνηση έχει πει ότι θα κλείσει και το υπόλοιπο, χωρίς να διευκρινίσει πότε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης