Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sky News: Μήνυση σε βάρος της Yahoo για το χακάρισμα 500 εκατ. λογαριασμών της παγκοσμίως

Sky News: Μήνυση σε βάρος της Yahoo για το χακάρισμα 500 εκατ. λογαριασμών της παγκοσμίως
Μήνυση κατέθεσε ένας από τους χρήστες της με την αιτιολογία ότι η Yahoo δεν προστάτεψε τα προσωπικά δεδομένα
H Yahoo θα μηνυθεί για μία κυβερνοεπίθεση που είχε ως συνέπεια την κλοπή αρχείων από 500 εκατομμύρια χρήστες, όπως αναφέρει το Sky News.
Η αμερικάνικη εταιρία ίντερνετ είπε ότι το χακάρισμα που επηρέασε 8 εκατομμύρια λογαριασμούς χρηστών στη Βρετανία, έγινε με κρατική χρηματοδότηση.
Ο Ronald Schwartz από τη Νέα Υόρκη κατηγόρησε τη Yahoo για βαριά αμέλεια και κατέθεσε αγωγή εκ μέρους όλων των χρηστών στις ΗΠΑ, των οποίων οι προσωπικές πληροφορίες τέθηκαν σε κίνδυνο.
Η μήνυση του Schwartz που ψάχνει αδιευκρίνιστες ζημιές, υποστηρίζει ότι η Yahoo παρέλειψε να μεριμνήσει για την ασφάλεια των χρηστών της και των προσωπικών τους πληροφοριών, όπως είχε υποσχεθεί ότι θα προστατεύει.
Προσθέτει, δε, ότι η Yahoo θα μπορούσε να είχε αποτρέψει την επίθεση, αν είχε βελτιώσει τα μέτρα ασφαλείας.
Η εταιρία ανέφερε ότι οι πληροφορίες του χρήστη, όπως ονόματα, e-mails, διευθύνσεις, τηλέφωνα, ημερομηνίες γεννήσεων και κωδικοί, είχαν τεθεί σε κίνδυνο μετά το χακάρισμα του 2009.
Αλλά επιμένει ότι μη προστατευμένοι κωδικοί, στοιχεία καρτών πληρωμών και τραπεζικοί λογαριασμοί είναι ασφαλή.
Οι χρήστες που μπορεί να έχουν επηρεαστεί, πρέπει να επικοινωνήσουν με τη Yahoo για να αλλάξουν τους κωδικούς τους και να χρησιμοποιήσουν άλλους τρόπους πρόσβασης στους λογαριασμούς τους.
Η υπεύθυνη της υπηρεσίας πληροφοριών Elizabeth Benham αφού έκανε λόγο για επίθεση ευρείας κλίμακας, είπε ότι είναι ένα μήνυμα για το πώς οι εταιρίες πρέπει να διαχειρίζονται τα προσωπικά τους αρχεία.
"Η προσωπική πληροφόρηση των ανθρώπων πρέπει να προστατεύεται από έναν κωδικό κλειδί που οι χάκερς να μην μπορούν να βρουν".
Έχει αναπτυχθεί και μία φημολογία ότι το χακάρισμα μπορεί να έχει επιπτώσεις στην εξαγορά της Verizon από τη Yahoo, αξίας 4,8 δισ. δολαρίων.
Σε μία δήλωση η Verizon ανέφερε ότι θα εκτιμήσει τα αποτελέσματα της έρευνας σχετικά με τα συμφέροντά της, αλλά και με αυτά των πελατών, των καταναλωτών, των μετόχων της και όσων σχετίζονται με εκείνην.
Ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών από το Κονέκτικατ Richard Blumenthal ζήτησε να ερευνηθεί αν η Yahoo απέκρυψε γνώση της συγκεκριμένης παραβίασης για να ενισχύσει τεχνητά την αποτίμησή της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης