Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συρία: Τουλάχιστον 85 νεκροί σε αεροπορικές επιδρομές της κυβέρνησης στο Χαλέπι

Συρία: Τουλάχιστον 85 νεκροί σε αεροπορικές επιδρομές της κυβέρνησης στο Χαλέπι
Κατά τις τελευταίες τρεις ημέρες ο αριθμός των πολιτών που έχουν χάσει τη ζωή τους αγγίζει τους 244
Τουλάχιστον 85 νεκροί, καθώς και 178 τραυματίες, είναι ο τραγικός απολογισμός των νέων αεροπορικών επιδρομών που πραγματοποίησαν την Κυριακή (25/9) οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις, με τη βοήθεια της Ρωσίας, σε διάφορες περιοχές του Χαλεπιού, συνεχίζοντας με αυτόν τον τρόπο την αιματοχυσία που έχει ακολουθήσει την αποτυχημένη εκεχειρία των προηγούμενων ημερών.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφεραν αξιωματούχοι της αντιπολίτευσης, οι επιθέσεις διεξήχθησαν μέσω μαχητικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων σε περιοχές στις οποίες κατά πλειοψηφία βρισκόταν άμαχος πληθυσμός, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους αρκετές γυναίκες και παιδιά.
Κατά τις τελευταίες τρεις ημέρες ο αριθμός των πολιτών που έχουν χάσει τη ζωή τους αγγίζει τους 244, ενώ οι τραυματίες έχουν ξεπεράσει τους 650 αμάχους, με την αντιπολίτευση να κατηγορεί παράλληλα την κυβέρνηση ότι προέβη για ακόμα μία φορά στη χρήση χημικών όπλων.
Παράλληλα, η επιθέσεις του Σαββάτου, οι οποίες στοίχησαν τη ζωή σε 92 άτομα, ήρθαν αντιμέτωπες με την πλήρη καταδίκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία τις χαρακτήρισε ως «απαράδεκτη παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου», ενώ και η Τουρκία επέκρινε την κυβέρνηση Assad για τις εν λόγω επιθέσεις, τονίζοντας ότι το συριακό καθεστώς «σκοτώνει ανελέητα δικούς της ανθρώπους».
Να σημειώσουμε ότι οι πολύνεκρες αιματηρές επιθέσεις έρχονται μόλις μία εβδομάδα μετά τη λήξη της εκεχειρίας στη χώρα, η οποία ωστόσο αποδείχθηκε ιδιαιτέρως εύθραυστη, καθώς παραβιάστηκε εκατοντάδες φορές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης