Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kuroda (BoJ): Θα χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο για να πετύχουμε το στόχο του πληθωρισμού

tags :
Kuroda (BoJ): Θα χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο για να πετύχουμε το στόχο του πληθωρισμού
"Δεν υπάρχει καλύτερη ευκαιρία από τώρα, προκειμένου να βγείτε εντελώς έξω από τον αποπληθωρισμό" είπε ο Kuroda σε επιχειρηματίες. 
Έτοιμη να χρησιμοποιήσει κάθε διαθέσιμο εργαλείο για την επίτευξη του στόχου να φθάσει ο πληθωρισμός στο 2%, είναι η Τράπεζα της Ιαπωνίας (BoJ) σύμφωνα με τον διοικητή της Haruhiko Kuroda, στην πρώτη ομιλία του μετά την απόφαση της BOJ την περασμένη εβδομάδα για την αναμόρφωση ριζοσπαστικό πρόγραμμα τόνωσης της, δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα είναι.
Όπως αναφέρει το Reuters, αν και η BoJ θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη τον αντίκτυπο που θα μπορούσε να έχει η εξαιρετικά εύκολη πολιτική στα κέρδη των τραπεζών, αυτό δεν θα την αποτρέψει να δώσει ένα περαιτέρω ερέθισμα επέκτασης, εάν κριθεί απαραίτητο για την αναζωογόνηση της οικονομίας της Ιαπωνίας.
"Δεν υπάρχει καλύτερη ευκαιρία από τώρα, προκειμένου να βγείτε εντελώς έξω από τον αποπληθωρισμό" είπε ο Kuroda μιλώντας σε επιχειρηματίες στην Οσάκα.
Πρόσθεσε δε, ότι "δεν βοηθά καθόλου να μιλάμε για τα όρια της νομισματικής πολιτικής".
Είπε ακόμη, ότι "κατά το σχεδιασμό της νομισματικής πολιτικής, η BoJ θα επιδιώξει ακατάπαυστα την καινοτομία και ποτέ δεν διστάζει στις προκλήσεις".
Σύμφωνα με το νέο πλαίσιο, το κύριο μέσο της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας για χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής θα είναι να εμβαθύνει τα αρνητικά επιτόκια από το τρέχον -0,1% ή να μειώσει τον στόχο των αποδόσεων των 10ετών κρατικών ομολόγων της, που τώρα είναι γύρω στο 0%, δήλωσε ο Kuroda.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης