Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hyundai: Σε απεργία οι εργαζόμενοί της, για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια

tags :
Hyundai: Σε απεργία οι εργαζόμενοί της, για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια
Οι εργαζόμενοι αναμένεται να πραγματοποιήσουνε και εξάωρες απεργίες κατά τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας
Σε πλήρη παράλυση βρίσκονται από το πρωί τα εργοστάσια της Hyundai στη Νότια Κορέα, καθώς οι εργαζόμενοί της κήρυξαν την πρώτη τους απεργία μετά από 12 χρόνια, απειλώντας να επιδεινώσουν περεταίρω την κερδοφορία του κατασκευαστή αυτοκινήτων.
Σύμφωνα με την ένωση εργαζομένων της εταιρίας, η απεργία θα διαρκέσει μέχρι τα μεσάνυχτα της τρέχουσας ημέρας, γεγονός που θα αναστείλει πλήρων την παραγωγή οχημάτων και στις τρεις εγχώριες μονάδες της Hyundai, από τις οποίες προέρχεται το 40% της συνολικής παγκόσμιας παραγωγής.
«Αν και είμαστε προφανώς απογοητευμένοι από τη διακοπή της παραγωγής, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με την ένωση εργαζομένων για να λύσουμε το πρόβλημα όσο το δυνατόν ταχύτερα», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της εταιρίας.
Η κήρυξη της απεργίας έρχεται στον απόηχο της αποτυχημένης συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών για μεγαλύτερες αυξήσεις των βασικών μισθών και των μπόνους, με την εταιρία να επικαλείται την επιδείνωση των επιχειρηματικών συνθηκών.
Οι εργαζόμενοι αναμένεται να πραγματοποιήσουνε και εξάωρες απεργίες κατά τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας, ενώ αναλόγως τις εξελίξεις θα αποφασιστεί εάν θα υπάρξουν και κινητοποιήσεις την επόμενη εβδομάδα.
Να σημειωθεί ότι και η εργαζόμενοι της Kia Motors, θυγατρική της Hyundai, αναμένεται να οργανώσουν απεργίες εντός της εβδομάδας, προκειμένου να απαιτήσουν υψηλότερους μισθούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης