Τελευταία Νέα
Διεθνή

Al-Moallem (ΥΠΕΞ Συρίας): Η συμφωνία κατάπαυσης πυρός εξακολουθεί να είναι βιώσιμη

tags :
Al-Moallem (ΥΠΕΞ Συρίας): Η συμφωνία κατάπαυσης πυρός εξακολουθεί να είναι βιώσιμη
Ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας δήλωσε «έτοιμος» για μία μετάβαση σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας
Στο γεγονός ότι η πρόσφατη συμφωνία για κατάπαυση πυρός εξακολουθεί να είναι βιώσιμη, παρά τις δυσμενείς συνθήκες, αναφέρθηκε σήμερα (26/9) ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας, Walid al-Moallem, μέσω δηλώσεων που παραχώρησε στο αραβικό δίκτυο Al Mayadeen, τονίζοντας παράλληλα ότι το καθεστώς Assad είναι έτοιμο να συμμετάσχει σε μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας.
Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας κατηγόρησε ότι οι ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία και Γαλλία στηρίζουν τις «τρομοκρατικές οργανώσεις» εντός της Συρίας, ωστόσο έσπευσε να τονίσει ότι παρά τις δυσμενείς συνθήκες, η συμφωνία για την εκεχειρία που τέθηκε σε ισχύ πριν από δύο εβδομάδες, «δεν είναι ακόμα νεκρή».
Παράλληλα, ο Al-Moallem επαναδιατύπωσε την πρόθεση της συριακής κυβέρνησης να λήξει τον πόλεμο στη χώρα, μέσω ενός προτεινόμενου σχεδίου που παρουσίασε.
Το εν λόγω σχέδιο θα περιλαμβάνει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, το οποίο θα αφορά την αναθεώρηση του συντάγματος της χώρας, ενώ στη συνέχεια θα διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές, από τις οποίες θα προκύψει ο σχηματισμός κυβέρνησης εθνικής ενότητας.
Οι εν λόγω δηλώσεις του σύρου υπουργού Εξωτερικών έρχονται μόλις μερικές ώρες μετά τη νέα επίθεση του καθεστώτος Assad στην περιοχή του Χαλεπιού, η οποία στοίχησε τη ζωή σε τουλάχιστον 85 αμάχους, ενώ υπήρξαν και δεκάδες τραυματίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης