Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Σημαντικές εισροές στις αναδυόμενες αγορές - Πως μπορούν να επωφεληθούν οι τράπεζες

CNBC: Σημαντικές εισροές στις αναδυόμενες αγορές - Πως μπορούν να επωφεληθούν οι τράπεζες
Υπάρχει ζωή και μετά τις χώρες BRICS
Έπειτα από μια αιμορραγία μετρητών κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, οι εισροές κάνουν την εμφάνιση τους στις αναδυόμενες αγορές.
Με τους επενδυτές να διοχετεύουν περισσότερο από 9 δισ. δολ. στις αναδυόμενες αγορές (υψηλό τριών ετών) οι ειδικοί εκτιμούν ότι είναι μια καλή στιγμή για να βρίσκεται κάποιος σε αυτόν τον τομέα.
Επίσης τονίζουν ότι υπάρχει ζωή μετά τις χώρες BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική) και οι αναλυτές εκτιμούν ότι βρίσκεται στο private banking.
Όπως αναφέρει το CNBC, σε ένα πρόσφατο σημείωμα (note) προς τους πελάτες, η Deutsche Bank επισημαίνει ότι «μεσοπρόθεσμα, βλέπουμε σημαντικά περιθώρια για περαιτέρω εισροές στις αναδυόμενες αγορές, λόγω και της απομάκρυνσης από τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια».
Ειδικότερα, οι αναδυόμενες οικονομίες δημιούργησαν και προστάτευσαν τον πλούτο παρουσιάζοντας πλούσιες ευκαιρίες τις οποίες κάποιες από τις μεγάλες τράπεζες σπεύδουν να εκμεταλλευτούν.
Η τρέχουσα κατάσταση του wealth management παραμένει σταθερή επισημαίνει η HSBC.
«Σε αυτή την οικονομική συγκυρία, η οικονομική ανάπτυξη έχει σιγήσει, αλλά η δημιουργία πλούτου συνεχίζει να παρουσιάζει σημάδια προόδου», είπε ο Jose Rasco από την HSBC, αναφέροντας την Ινδία, την Κίνα και το Μεξικό ως τρεις πολλά υποσχόμενες χώρες.
Εν τω μεταξύ, μια πρόσφατη έρευνα από την Credit Suisse περιέγραψε τη Σαουδική Αραβία, την Ινδία και την Κίνα ως τις πιο ισχυρές του αναδυόμενου τομέα, που μπορούν να αποτελέσουν ένα καλό πεδίο για τις μεγάλες τράπεζες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης