Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lindsey Group: Η Γερμανία δε θα επιτρέψει στη Deutsche Bank να γίνει Lehman Brothers

Lindsey Group: Η Γερμανία δε θα επιτρέψει στη Deutsche Bank να γίνει Lehman Brothers
Τοξικός παράγοντας τα αρνητικά επιτόκια, σύμφωνα με τον Boockvar
Την εκτίμηση ότι η Γερμανία δε θα επιτρέψει στη Deutsche Bank να γίνει η επόμενη η Lehman Brothers διατύπωσε ο Peter Boockvar, αναλυτής της εταιρείας «The Lindsey Group», μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο CNBC.
«Η Deutsche Bank δε θα αποτύχει», υποστήριξε ο Boockvar, ο οποίος παραδέχτηκε, ωστόσο, πως τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η γερμανική τράπεζα είναι «μια στιγμή Lehman», δεδομένης της σημασίας της τράπεζας ως η μεγαλύτερη στην Ευρώπη.
Αν και η Angela Merkel φέρεται να υποστηρίζει το αντίθετο, ο Boockvar εμφανίστηκε βέβαιος πως «η γερμανική κυβέρνηση θα διασώσει με κάποιο τρόπο την τράπεζα».
Σύμφωνα με τον αναλυτή, η Γερμανία θα θελήσει να αποφύγει το ενδεχόμενο μιας νέας Lehman με κάθε κόστος, ιδίως τώρα που η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προετοιμάζεται για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Παράλληλα, ο Boockvar αναφέρθηκε και στα αρνητικά επιτόκια, τα οποία χαρακτήρισε «τοξικό παράγοντα».
Πρόκειται για «φόρο επί του κεφαλαίου», είπε, προσθέτοντας πως «κάθε μέρα, τα αρνητικά επιτόκια προκαλούν αιμορραγία στις ευρωπαϊκές τράπεζες».
Ο ίδιος κατηγόρησε τη νομισματική πολιτική των κεντρικών τραπεζών και διερωτήθηκε: «Πώς δημιουργείς περισσότερα κεφάλαια, όταν τα κέρδη υποχωρούν;».
Για να υπάρξει λύση οι πολιτικοί και οι κεντρικοί τράπεζες πρέπει να βρουν έναν τρόπο να συνυπάρξουν, παρά τις διαφωνίες τους, είπε.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης