Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διάσταση μεταξύ ΕΚΤ και Atlante για τον ενδεδειγμένο τρόπο διάσωσης των ιταλικών τραπεζών

tags :
Διάσταση μεταξύ ΕΚΤ και Atlante για τον ενδεδειγμένο τρόπο διάσωσης των ιταλικών τραπεζών
Penati (Atlante): Το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας πρέπει να χρησιμοποιηθεί για να συνδράμει τους 60 χιλ. τραπεζικούς υπαλλήλους που αναμένεται να απολυθούν από την αναδιάρθρωση του ιταλικού τραπεζικού τομέα
Διάσταση επικρατεί μεταξύ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τραπέζης (ΕΚΤ) και του ιταλικού φορέα διάσωσης προβληματικών τραπεζών Atlante για τον ενδεδειγμένο τρόπο ενίσχυσης των εποπτικών κεφαλαίων των ιταλικών τραπεζών που διαθέτουν μεγάλα χαρτοφυλάκια μη εξυπηρετούμενων δανείων.
Μιλώντας σε συνέδριο του Imperial College στο Λονδίνο σήμερα Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016, το μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΕΚΤ Ignazio Angeloni, επεσήμανε μεταξύ άλλων, ότι οι χώρες-μέλη οφείλουν να ακολουθούν πιστά τους κανόνες που έχουν τεθεί στην Ευρώπη για την αντιμετώπιση των προβληματικών τραπεζών.
Λαμβάνοντας τον λόγο μετά την ομιλία του Angeloni, ο επικεφαλής του Atlante, Alessandro Penati, χαρακτήρισε τη διαδικασία εξυγίανσης και εκκαθάρισης τραπεζών που προβλέπουν οι ευρωπαϊκοί κανόνες ως «γελοία».
Για τον Penati, το κύριο πρόβλημα των ευρωπαϊκών τραπεζών σήμερα είναι η χαμηλή αποδοτικότητα των ιδίων κεφαλαίων τους, με τον ίδιο να εκφράζει μια σειρά από αντιρρήσεις για τους ισχύοντες κανόνες τραπεζικής εποπτείας στην ευρωζώνη.
«Αυτό που είναι εντελώς λάθος είναι ο μηχανισμός εκκαθάρισης και εξυγίανσης που έχουμε δημιουργήσει», επεσήμανε ο Penati, για να προσθέσει: «Όσο πιο γρήγορα προχωράς στην εκκαθάριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων [NPLs], τόσο πιο γρήγορα σε 'βρίσκει' η ανάγκη αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, όλοι το γνωρίζουν αυτό».
Ο ίδιος τόνισε, ότι το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας πρέπει να χρησιμοποιηθεί για να συνδράμει τους 60 χιλ. τραπεζικούς υπαλλήλους που αναμένεται να απολυθούν από την αναδιάρθρωση του ιταλικού τραπεζικού τομέα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης