Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Το Ισλαμικό Κράτος θα χρησιμοποιήσει χημικά όπλα στην μάχη της Μοσούλης

ΗΠΑ: Το Ισλαμικό Κράτος θα χρησιμοποιήσει χημικά όπλα στην μάχη της Μοσούλης
Η Μοσούλη είναι η πολυπληθέστερη πόλη που έχουν υπό την κατοχή του οι τζιχαντιστές στη Μέση Ανατολή
Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους είναι αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουν χημικά όπλα στην επικείμενη μάχη της Μοσούλης, διαβεβαίωσε σήμερα 26/9 ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Πεντάγωνου, Jeff Davis.
Οι δηλώσεις του Αμερικανού αξιωματούχου έρχονται λίγες ημέρες αφότου ένας πύραυλος με χημικά εκτοξεύτηκε από το ISIS και εξερράγη δίπλα σε βάση της Ουάσινγκτον στο Ιράκ.
Παρόλα αυτά, δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια που αναφέρεται επίθεση με χημικά από τους μαχητές της οργάνωσης. 
Η Μοσούλη είναι η πολυπληθέστερη πόλη που έχουν υπό την κατοχή του οι τζιχαντιστές στη Μέση Ανατολή, με την ανακατάληψη της ουσιαστικά σηματοδοτεί και την αρχή του τέλους της τρομοκρατικής ομάδας στο Ιράκ.
Παρά το γεγονός ότι ο ιρακινός στρατός με τη βοήθεια των ΗΠΑ έχει ανακαταλάβει τεράστιες εκτάσεις από το ISIS, δεν έχει καταφέρει προς το παρόν να πλήξει το Μοσούλη.
Ωστόσο, έχει εξολοθρεύσει τους τζιχαντιστές στις περιοχές γύρω από την πόλη, με αποτέλεσμα ο κλοιός προς αυτούς να σφίγγει όλο και περισσότερο.
Μέχρι στιγμής έχουν διεξαχθεί μερικοί επιμέρους βομβαρδισμοί από αέρος στη Μοσούλη, χωρίς όμως να έχει γίνει μία οργανωμένη ευρεία επιχείρηση, η οποία αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης