Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Παράπλευρες απώλειες» στη Wall Street λόγω της τηλεμαχίας Trump-Clinton - Πτώση 0,86% του S&P 500

«Παράπλευρες απώλειες» στη Wall Street λόγω της τηλεμαχίας Trump-Clinton - Πτώση 0,86% του S&P 500
Υποχώρηση 4,41% κατέγραψε το ADR (American Depositary Receipt) της Εθνικής Τραπέζης, για να υποχωρήσει στα 0,217 δολάρια ΗΠΑ
Την πτώση κατά σχεδόν 1% των βασικών δεικτών του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης προκάλεσε την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016 η επικείμενη - σε λίγες ώρες - τηλεοπτική αντιπαράθεση (debate) των δύο κύριων προεδρικών υποψηφίων στις ΗΠΑ - Donald Trump (Ρεπουμπλικάνοι) και Hillary Clinton (Δημοκρατικοί) - φέρνοντας στο χρηματιστηριακό προσκήνιο την αβεβαιότητα των προεδρικών εκλογών της 8/11 και θέτοντας προς το παρόν στο περιθώριο την αγωνία για τις επόμενες κινήσεις της Federal Reserve.
Απώλειες μεγαλύτερες από 1% πραγματοποίησαν οι κλάδοι φροντίδας υγείας και τραπεζών, με τους επενδυτές να προσδίδουν ιδιαίτερη σημασία στις δημόσιες εμφανίσεις των Trump και Clinton, στην προσπάθειά τους να προβλέψουν ποιός από τους δύο διαθέτει τις μεγαλύτερες πιθανότητες να αναδειχθεί επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ.
Οι επενδυτές φαίνονται να έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον τους και στις εξελίξεις της άτυπης τριήμερης συνάθροισης στο Αλγέρι που ξεκίνησε σήμερα μεταξύ των χωρών-μελών του διεθνούς πετρελαϊκού καρτέλ OPEC, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας - και με τρίτες χώρες, όπως η Ρωσία - «παγώματος» της παραγωγής τους για την τεχνητή αύξηση των τιμών.
Βεβαίως, η πτώση της τιμή της μετοχής της μεγαλύτερης γερμανικής τραπέζης, Deutsche Bank, στο ιστορικά χαμηλότερο επίπεδό της - λόγω της απόφασης της Γερμανίδας καγκελαρίου να μην τη βοηθήσει με το τεράστιο πρόστιμο που θα κληθεί να πληρώσει στις ΗΠΑ - δεν άφησε αδιάφορη τη Wall Street, που παρακολουθεί την εξέλιξη της υπόθεσης.
Τελικά, ο δείκτης S&P 500 πραγματοποίησε πτώση 0,86% για να περιοριστεί στις 2.146,10 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο 5,00% από την αρχή του έτους.
Απώλειες 166,62 μονάδων ή 0,91% υπέστη ο δείκτης Dow Jones Industrial Average (DJIA), που υποχώρησε στις 18.094,83 μονάδες, παρουσιάζοντας κέρδη 3,84% μέχρι στιγμής εφέτος.
Στις 5.257,49 μονάδες κατήλθε ο δείκτης Nasdaq Composite, καταγράφοντας ημερήσια πτώση 0,91% και σωρευτική άνοδο 4,99% από την αρχή του τρέχοντος έτους.
Υποχώρηση 4,41% κατέγραψε το ADR (American Depositary Receipt) της Εθνικής Τραπέζης, για να υποχωρήσει στα 0,217 δολάρια ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης