Τελευταία Νέα
Διεθνή

Nomura: Αν εκλεγεί ο Trump θα ενισχυθεί το ιαπωνικό γιέν έναντι του δολαρίου ΗΠΑ

Nomura: Αν εκλεγεί ο Trump θα ενισχυθεί το ιαπωνικό γιέν έναντι του δολαρίου ΗΠΑ
Σε ενδεχόμενη νίκη του Trump θα επιδεινωθεί σημαντικά η αβεβαιότητα στις διεθνείς αγορές, με αποτέλεσμα ακόμα και μετά από αύξηση των επιτοκίων της Fed, το δολάριο ΗΠΑ να εξασθενήσει έναντι του γιέν
Σε περίπτωση που ο προεδρικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων, Donald Trump, κερδίσει τις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου 2016 για την προεδρία των ΗΠΑ, τότε θα ενισχυθεί το ιαπωνικό γιέν έναντι του αμερικανικού δολαρίου.
Αυτό εκτιμά σε ανάλυσή του ο ιαπωνικός όμιλος παροχής χρηματο-οικονομικών υπηρεσιών Nomura, εκτιμώντας ότι σε ενδεχόμενη νίκη του Trump θα επιδεινωθεί σημαντικά η αβεβαιότητα στις διεθνείς αγορές, με αποτέλεσμα ακόμα και μετά από αύξηση των επιτοκίων της Federal Reserve, το δολάριο ΗΠΑ να εξασθενήσει έναντι του ιαπωνικού νομίσματος.
Σύμφωνα με τη Nomura, αν οι διεθνείς αγορές εμπορευμάτων και πετρελαίου επηρεαστούν αρνητικά σε περίπτωση εκλογής του Trump, αυτό θα αποτελούσε λόγο ενίσχυσης του ιαπωνικού νομίσματος, καθώς θα βελτιωνόταν το εμπορικό ισοζύγιο της Ιαπωνίας.
Σε περίπτωση που η πιθανότητα εκλογής του Trump αυξηθεί κατά 10% βραχυπρόθεσμα, τότε το δολάριο αναμένεται να διολισθήσει κατά 1,2% σε σύγκριση με το ιαπωνικό νόμισμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης