Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Έκρηξη» κερδών 5% στο πετρέλαιο λόγω συμφωνίας μείωσης παραγωγής OPEC - Στα 48,44 δολ. το Brent

«Έκρηξη» κερδών 5% στο πετρέλαιο λόγω συμφωνίας μείωσης παραγωγής OPEC - Στα 48,44 δολ. το Brent
Μετά και από τα σημερινά κέρδη του, το Brent έχει κερδίσει το 8,95% της αξίας του από την αρχή του 2016, ενώ το WTI έχει πραγματοποιήσει αντίστοιχη άνοδο 6,16%
«Εκρηκτική» άνοδο 5% κατέγραψαν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου, μετά την ανέλπιστη σημερινή επίτευξη συμφωνίας για τον περιορισμό της παραγωγής του διεθνούς πετρελαϊκού καρτέλ OPEC στα 32,5 εκατ. βαρέλια ημερησίως από τον Νοέμβριο του 2016 - από το τρέχον επίπεδο των 33,24 εκατ. βαρελιών - στην τριήμερη άτυπη σύνοδο των χωρών-μελών του που ολοκληρώθηκε στο Αλγέρι.
Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ο OPEC πρόκειται να καθορίσει ακριβές όριο παραγωγής για κάθε μία από τις 14 χώρες-μέλη του στην επόμενη προγραμματισμένη σύνοδο του καρτέλ που θα πραγματοποιηθεί στη Βιέννη τον ερχόμενο Νοέμβριο.
Το καρτέλ θα απευθυνθεί και σε τρίτες ενδιαφερόμενες εξαγωγικές πετρελαιο-παραγωγικές χώρες - όπως η Ρωσία - για διεύρυνση της συμφωνίας μείωσης ή και «παγώματος» παραγωγής, μόνον αφού επιτευχθεί ο στόχος μειωμένης παραγωγής του OPEC, προφανώς για λόγους αξιοπιστίας.
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, τα εμπορικά αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα μειώθηκαν κατά 1,9 εκατ. βαρέλια - έναντι εκτιμήσεων για αύξησή τους κατά 3 εκατ. βαρέλια - για να περιοριστούν σε 502,7 εκατ. βαρέλια.
Τεράστια κέρδη 5,37% ή 2,47 δολαρίων ΗΠΑ πραγματοποίησε η προθεσμιακή τιμή (ΣΜΕ, future) Νοεμβρίου 2016 επί του αργού πετρελαίου διεθνούς αναφοράς Brent στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων UK ICE Futures Europe του Λονδίνου, για να ανέλθει σε 48,44 δολάρια ανά βαρέλι, καταγράφοντας χαμηλότερη τιμή ημέρας τα 45,70 δολάρια.
Αντίστοιχα μεγάλα κέρδη 4,93% ή 2,20 δολαρίων κατέγραψε και το future Νοεμβρίου 2016 επί του αργού πετρελαίου αναφοράς των ΗΠΑ West Texas Intermediate (WTI) στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων NYMEX, για να ανέλθει στα 46,87 δολάρια ΗΠΑ, με χαμηλότερη ενδοσυνεδριακή τιμή τα 44,35 δολάρια.
Μετά και από τα σημερινά κέρδη του, το Brent έχει κερδίσει το 8,95% της αξίας του από την αρχή του 2016, ενώ το WTI έχει πραγματοποιήσει αντίστοιχη άνοδο 6,16%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης