Τελευταία Νέα
Διεθνή

Την εξαγορά της UK Mail έναντι 282 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε η Deutsche Post

Την εξαγορά της UK Mail έναντι 282 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε η Deutsche Post
Η εξαγορά θα δημιουργήσει τη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία ταχυμεταφορών (courier, parcel firm) στο Ηνωμένο Βασίλειο, ασκώντας μεγάλη ανταγωνιστική πίεση στα βρετανικά ταχυδρομεία Royal Mail
Συμφωνία εξαγοράς της βρετανικής εταιρείας ταχυδρομικών υπηρεσιών UK Mail έναντι 242,7 εκατ. στερλίνων (περίπου 282,21 εκατ. ευρώ) ανακοίνωσαν σήμερα Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016 τα γερμανικά ταχυδρομεία Deutsche Post, διευρύνοντας περαιτέρω την παρουσία τους στην ταχυδρομική αγορά της Ευρώπης.
Η εξαγορά θα δημιουργήσει τη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία ταχυμεταφορών (courier, parcel firm) στο Ηνωμένο Βασίλειο, ασκώντας μεγάλη ανταγωνιστική πίεση στα βρετανικά ταχυδρομεία Royal Mail.
Η Deutsche Post χαρακτήρισε συμπληρωματική στις δραστηριότητές της την ενσωμάτωση των υπηρεσιών της UK Mail, ιδιαίτερα στο πλαίσιο της αύξησης των διαδικτυακών διασυνοριακών συναλλαγών στην Ευρώπη.
Η συμφωνία εξαγοράς που ανακοινώθηκε προβλέπει την καταβολή μετρητών 4,40 στερλίνων ανά μετοχή UK Mail, ενώ ενδέχεται οι σημερινοί μέτοχοι της εταιρείας να ωφεληθούν και από προμέρισμα 5,5 πένων ανά μετοχή.
Η διοίκηση της UK Mail θεωρεί την επιτευχθείσα συμφωνία εξαγοράς της εταιρείας από την Deutsche Post «δίκαιη και λογική», ενθαρρύνοντας τους μετόχους της να την εγκρίνουν σε γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί προσεχώς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης